AktuelnoDruštvoNaslovna

Mirović: U Vojvodini pokrenut novi investicioni ciklus vredan 4,1 milijardu dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima 41 lokalne samouoprave vredne 4,1 milijardu dinara, za realizaciju 56 projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta.

Od ukupnog iznosa sredstava, Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, obezbedila je 3,4 milijarde dinara.

 

 

Nastavljamo i u 2019. godini realizaciju najvažnijih infrastrukturnih projekata. Radićemo na uređenju saobraćajnica u Novom Sadu, počinjemo sa radovima na izgradnji lokalnog puta Stapar-Sivac, završavamo rekonstrukciju puta Opovo-Debeljača, a realizovaćemo i brojne projekte u oblasti sportske infrastrukture, među kojima je izgradnja nove sportske hale u Despotovu i školske sale u Beloj Crkvi, rekao je predsednik Mirović i dodao da je cilj Pokrajinske vlade da svaka lokalna samouprava u Vojvodini ima sportski objekat.

Među značajnijim projektima, kako je naveo, je rekonstrukcija postojenja za prečišćavanje pijaće vode u opštini Odžaci, početak radova na izgradnji nove industrijske zone u Crepaji, privođenje nameni objekta mosta u Adi, kao i početak izgradnje vrtića u Šimanovcima.

 

U Vojvodini smo pokrenuli novi veliki investicioni ciklus, rekao je Igor Mirović

 

 

U Vojvodini smo pokrenuli novi veliki investicioni ciklus. Zajedno sa lokalnim samoupravama radićemo na relizaciji ovih projekata, a ove godine počeće i izgradnja prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu, Srbobranu i Temerinu, vrednih više od milijardu dinara, rekao je predsednik Mirović.

Predsednik opštine Kovačica, Milan Garašević, potpisao je danas sa predstavnicima Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine ugovor za prenos sredstava po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja. Kako je rekao, Uprava za kapitalna ulaganja finansiraće projekat Opštine Kovačica pod nazivom Unapređenje privrednog kapaciteta opremanjem industrijske zone u Crepaji – prva faza.

Projekat je u vrednosti od 81,5 miliona dinara je investicija od strane pokrajinskih organa koja se smatra od ogromne važnosti s obzirom na visinu opredeljenih sredstava. Otpočinjanjem opremanja radne zone u najjužnijem mestu opštine Kovačica, u Crepaji, otvara se novo poglavlje u privrednoj istoriji opštine Kovačica. Opremanje podrazumeva uspostavljanje odgovarajuće putne infrastrukture, uvođenje struje, vode i gasa – svega onoga neophodnog za proizvodna postrojenja, odnosno za buduće investitore, obrazložio je predsednik opštine Garašević.

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić danas je u Pokrajinskoj vladi sa Upravom za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine potpisao Ugovor o prenosu sredstava po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture. Po ugovoru, opština Žabalj će dobiti oko 52 miliona dinara za sufinansiranje projekta „Rekonstrukcija ulice Svetog Nikole – od ulice Nikole Tesle do ulice Radna zona u Žablju“.

 

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je prisustvovao svečanom uručenju ugovora za dodelu sredstava putem javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda i razvoja sporta.

Gradonačelnik Pavlov iskoristio je ovu priliku da se zahvali Pokrajinskoj vladi na saradnji i razumevanju za potrebe grada Pančeva, ističući još jednom da saradnja grada i pokrajinskog nivoa vlasti nikada nije bila bolja.

Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja ispratile su izgradnju Potamiškog kolektora u sve tri faze, što je omogućilo opremanje Severne poslovne zone i dolazak nemačke kompanije ZF u Pančevo. Današnjim potpisivanjem ugovora, zaokružujemo kompletno ovaj projekat. Od izuzetnog značaja za grad Pačevo jeste i ulaganje u sport i naročito u razvoj školskog sporta, cilj nam je da svaka škola ima adekvatan prostor, i zato su i sredstva namenjena rekonstrukciji sportskog terena u OŠ „Đura Jakšić“ od izuzetnog značaja za naše đake, rekao je Pavlov.

U skladu sa odlukom o dodeli sredstava, gradu Pančevu je dodeljeno 95.860.352,00 dinara za realizaciju projekta za izgradnju potamiškog kolektora – III faza 86.000.000,00 dinara u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, i u oblasti razvoja sporta – za rekonstrukciju otvorenog sportskog terena u OŠ „Đura Jakšić“ u Pančevu 9.860.352,00 dinara.

 

Ugovori su uručeni predstavnicima 41 lokalne samouoprave s teritorije AP Vojvodine