DruštvoNaslovna

Vučić u Srednjebanatskom okrugu: Kineska fabrika doneće ogroman napredak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je započeo posetu Srednjebanatskom okrugu u okviru kampanje Budućnost Srbije.

Vučić je na svečanosti postavljanja kamena temeljca za fabriku guma Shandong Linglong u Zrenjaninu naglasio je da je dovođenje Linglonga u Srbiju veliki uspeh i sreća za našu zemlju i da će pogoni te fabrike doneti ogroman napredak.

Napomenuo je da smo do te investicije došli „trnovitim putem“ i da Srbija nije bila prva na listi izbora te kineske kompanije.

  • Gospodin Vang je bio veoma težak čovek za pregovore, ali borili smo se iz dana u dana želeći da pokažemo da je Srbija pravo mesto za Linglong i da je ta kompanija pravi izbor za nas. Bez naseg prijateljstva sa predsednikom Kine Si Ðinpingom, koji je naš prijatelj i brat, pošto je spasao 5.000 radnih mesta samo u Smederevu, ne bismo mogli da napravimo kontakt sa Vangom, rekao je predsednik Vučić.

Vučić je naveo da je zahvaljujući Siju Srbija uspela da uspostavi dobar kontakt sa Linlongom i da im predoči da nudimo najbolje uslove.

Kineska fabrika „Šangdong Linglong“ će, prema najavama, zaposliti 1.200 radnika, proizvoditi 13 miliona guma godišnje i u koju će biti uloženo 800 miliona evra.

Predsednik Srbije je posetio i Udruženje pčelara „Cvet Banata“ u Lazarevu, obišao izložbu i razgovarao s lokalnim pčelarima.

Vučić se zahvalio pčelarima što su upriličili izložbu meda, dodajući da je tu da čuje kako država može da pomogne da rade bolje i proizvode više. Očuvanje medonosnih pčela od izuzetnog je značaja za proizvodnju poljoprivrednih kultura.

U Sečnju predsednik Vučić će razgovarati s građanima, a u Banatskom Karađorđevu obići će porodično domaćinstvo Ćuk.

Planirano je da u Novom Bečeju predsednik obiđe i fabriku za proizvodnju poljoprivrednih priključnih mašina Agrotek, a u Novom Miloševu će obići Muzej „Kotarka“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se na kraju posete obratiti građanima na skupu u Zrenjaninu u 17 časova.