NaslovnaSport

Na 26. pančevačkom triatlonu Pančevci osvojili veliki broj medalja

Triatlon klub Tamiš Pančevo je u nedelju, 2. juna bio organizator i domaćin trke sprint triatlona (0,75km plivanja – 20 km bicikla – 5 km trčanja).

Na gradskom keju okupilo se više od stotinu takmičara iz više klubova iz Srbije, a trci su dali međunarodni karakter i takmičari iz Rumunije.

Nakon više dana lošeg vremena i nabujalog Tamiša postojao je strah kako će sama trka proteći. Međutim tim ljudi iz kluba koji organizuje trku uradio je sve da takmičenje prođe bezbedno, pre svega na plivačkom segmentu, i da uslovi za trkanje budu regularni. Da su uspeli u tome govori činjenica da se nijedan takmičar nije povredio ili odustao od trke zbog propusta u organizaciji.

Pored uspešne organizacije TeKaTejci su se istakli i na samoj stazi osvojivši veliki broj medalja.

Najpre recimo da su apsolutni pobednici trke Vladimir Danko iz Novog Sada, član kluba TriOgy Racing i domaća takmičarka Anja Davidović.

Od domaćih takmičara medalje su osvojili:

– Petar Savić, zlato mlađi pioniri
– Stefan Birka, zlato mlađi kadeti
– Aleksa Kežić, srebro mlađi kadeti
– Nikola Galović, zlato stariji kadeti
– Bogdan Jelača, srebro stariji kadeti
– Viktor Ratkov, bronza stariji kadeti
– Anja Davidović, zlato juniorke i žene apsolutno
– Vladimir Kokanov, srebro juniori
– Petar Ivačković, bronza U23 godine
– Bogdan Nedeljković, bronza AG 1
– Andrijana Tomić, zlato AG 3
– Jovan Opačić, zlato AG 5

 

 

Za triatlonce u Srbiji nema odmora. Već za vikend u Kragujevcu će se održati Prvenstvo Balkana ujedno i Otvoreno prvenstvo Srbije u kros triatlonu (0,5 km plivanja – 12km bicikla – 3 km trčanja, vozi se MTB po parku prirode Šumice) gde će nastupiti 11 takmičara Triatlon kluba Tamiš Pančevo kao deo reprezentacije Srbije.

Tekst i foto: Triatlon klub Tamiš Pančevo