Sport

Pančevo: Održan međuškolski turnir u mini rukometu

U okviru projekta „Jedna mala lopta može pokrenuti dečji svet“ 6. juna u Hali sportova „Strelište“ održan je međuškolski turnir u mini rukometu za učenike drugih i trećih razreda osnovnih škola koje učestvuju u projektu.

Nagrade je učesnicima turnira u mini rukometu dodelio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i čestitao svim učenicima.

Saša Pavlov je istakao da je ovo predivna akcija Saveza za školski sport, kao i sve ostale akcije Saveza koje lokalna samouprava podržava.

 

 

Ova akcija je malo specifična po pitanju odabira sporta. Reč je o mini rukometu koji nije takmičarski sport, ne zbrajaju se rezultati, već su svi pobednici. Mini rukomet je upravo zbog toga namenjen deci nižih razreda osnovne škole, drugih i trećih, gde svi mogu doći do izražaja bez obzira na predispozicije. Nadam se da će dosta dece odavde nastaviti da trenira rukomet ili neki drugi sport. Važno je da deca nauče i shvate da je vrlo važno baviti se sportom, pre svega zbog pravilnog odrastanja, a onda ništa manje važno, i zbog drugarstva, zbog odrastanja u psihološkom smislu i shvatanja da i porazi u životu nisu toliko strašni i da mogu da vode do neke sutrašnje pobede, rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik.

Rukometni klub „Dinamo“ je uz podršku Grada Pančeva, Saveza za školski sport Pančevo i Rukometnog saveza Srbije od 2017. godine pokrenuo projekat „Jedna mala lopta može pokrenuti dečji svet“ za sve učenike drugih i trećih razreda osnovne škole sa ciljem podržavanja sveukupnog pravilnog razvoja dece i njihovog uključivanja u sistem redovnog vežbanja kroz sport.