DruštvoNaslovna

Pančevo: Počela dostava paketa penzionerima s primanjima ispod 30.000 dinara

Kao pomoć penzionerima Gradska uprava Pančevo obezbedila je pakete za one čija su primanja ispod 30.000 dinara, a isporuka na kućne adrese počela je danas.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva kaže da su paketi iz magacina u gradu preneti u mesne zajednice, odakle će ih volonteri odnositi na kućne adrese penzionera.

 

 

Molim penzionere da oni kojima se ne poklapa mesto prebivališta sa mestom boravišta da se jave kol centru mesne zajednice i da kažu svoju adresu boravišta kako bi dobili ove svoje pakete, rekao je Saša Pavlov.

 

 

Aleksandar Stevanović, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije kaže da su prvi paketi namenjeni seoskim mesnim zajednicama.

Sledeći kontigent koji će stići od nedelje biće distribuiran gradskim mesnim zajednicama i potrudićemo se da kroz mrežu volontera koje su pri mesnim zajednicama u što kraćem vremenskom periodu stignemo do svih penzionera koji imaju primanja ispod 30.000 dinara, izjavio je Aleksandar Stevanović.

 

 

Prvih dve i po hiljade paketa pomoći prosleđeni su u seoske mesne zajednice Banatski Brestovac, Omoljica, Ivanovo, Starčevo i u Banatsko Novo Selo. Naredne količine biće za ostala sela s teritorije Pančeva i za gradske mesne zajednice.

Među prvima pakete su dobili penzioneri u Banatskom Novom Selu. Jedna od njih je i Biljana Vasil koja je zahvalila na paketu, ali pohvalila i volontere.

Ovaj paket mi mnogo znači. Imam jako malu penziju i mnogo mi znači. Hvala predsedniku i hvala mesnoj zajednici i Gradu Pančevu. Naši volonteri su odlični. Svaki put kad sam ih pozvala, oni su došli i doneli mi šta treba. Kad god ih zovem, i za lekove da odu i za bilo šta da ih pozovem, oni su tu za nas, kaže naša sagovornica.

 

 

Dimče Stanojkov iz Banatskog Novog Sela takođe kaže da je svaka pomoć penzionerima dobro došla i da je podela paketa odličan potez.

Marko Mladenović, jedan od volontera podseća da su volonteri svih mesnih zajednica sa teritorije grada Pančeva stalno na terenu već mesec dana, a da su sada uključeni i u isporuku paketa penzionerima.

Skoro 740 paketa danas će biti distribuirano svim penzionerima na teritoriji Banatskog Novog Sela. Paketi su preuzeti rano jutros i njihova podela je počela i biće završena do kraja dana, kaže Marko Mladenović.

 

 

Marijana Kesić, volonterka iz Banatskog Novog Sela kaže da je uključena u volontersku mrežu od početka vanrednog stanja, jer želi da pomaže najstarijim sugrađanima.

Tu smo za svaki vid pomoći: da odemo do apoteke, do prodavnice, da im pomognemo šta god da im je potrebno. Bilo je ponekad teško, ali negde taj motiv da pomognemo drugima i našim najstarijima i njihovo zadovoljstvo kada to učinimo za njih, negde nam je bilo pokretač najveći, kaže Marijana Kesić.

Sredstva za nabavku paketa obezbedila je lokalna samouprava iz budžeta, kao i deo privrednika. Prema spisku dobijenom iz PIO fonda, reč je o 13.600 lica s teritorije grada Pančeva sa svim naseljenim mestima. Uručivanje paketa penzionerima trajaće naredne tri nedelje.