DruštvoNaslovna

Plandište: u toku redovno prolećno uređenje zelenih površina

Izuzetno povoljni vremenski uslovi omogućili su radnicima Javnog preduzeća „Polet“ Plandište izvođenje radova na uređenju zelenih površina, pojačano održavanje bankina i uklanjanje rastinja.

Održavanje zelenih površina radi se prema planu i programu rada JP Polet-a usvojenom i odobrenom od strane Skupštine opštine, a prema Odluci o budžetu opštine Plandište za 2020. godinu, kaže predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.

Planom i programom JP „Polet“ predviđeno je održavanje više od 190.000 m2 zelenih površina korišćenjem osnovnih sredstava za održavanje i po potrebi angažovanje teške mehanizacije, tarupa, buldožera.

JP „Polet“ Plandište poseban akcenat stavlja na održavanje bankina, kao i pojačano održavanje površina na nepreglednim raskrasnicama i krivinama, uklanjanjem šiblja i rastinja, kako bi se na tim delovima lokalnih saobraćajnica povećala vidljivost i kako bi se kontinuirano radilo na povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, kaže Repac i dodaje da je prolećno održavanje putnih saobraćajnica uklanjanjem rastinja posebno teško, s obzirom na veliku površinu koju moraju da pokriju i na vegaticiju koja je u ovom periodu izuzetno jaka.

Uređenje zelenih površina se i pored toga radi u kontinuitetu, angažovanjem svih raspoloživih sredstava.

I pored pandemije koja nas je zadesila i uz poštovanje svih propisanih mera, radovi se moraju nastaviti, kako na uređenju zelenih površina, tako i na sanaciji putne i komunalne infrastrukture, kako bi građanima pružili kvalitetne i bezbedne uslove za život. Mi naš posao moramo da završimo za dobrobiti svih, a za uzvrat apelujemo da građani poštuju mere i preporuke Vlade Republike Srbije i da ostanu kod kuće, izjavio je predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.