NaslovnaSport

Žabalj: obezbeđeni uslovi za podsticanje ženskog sporta

Sportski savez opštine Žabalj, uz podršku i pomoć lokalne samouprave, obezbedio je prostor, rekvizite, strunjače i potrebne sportske stručnjake, kako bi se stvorili uslovi za sprovođenje fizičkih aktivnosti, odnosno vežbanje za žensku populaciju sa teritorije opštine Žabalj.

Treninzi se sprovode nekoliko puta nedeljno, u terminima kada to učesnicama odgovara, odnosno po dogovoru sa trenerima i to iz razloga da se obezbedi njihova stalna prisutnost na vežbanjima.

Vrlo nam je važno da se naši građani, a posebno ženska populacija, bez obzira na uzrast, bave vežbanjem, odnosno nekim vidom fizičke aktivnosti. Baš zbog ovih ciljeva, podržali smo programe koji se odnose na ovu oblast, a kako vidimo uradili smo pravu stvar, jer se grupe koje su oformljene, na našu radost, uvećavaju. Ovim programom želimo da sprečimo negativne socijalne trendove i da poboljšamo zdravlje našeg stanovništva, izjavio je Zoran Šolaja, član Opštinskog veća za sport.

Iz Sportskog saveza su poručili da je vežbanje i bavljenje fizičkom aktivnošću vrlo važno, kako za zdravlje građana, tako i za postizanje određenih ciljeva, kao što su gubitak prekomerne telesne težine, oblikovanje tela, poboljšanje opšteg stanja organizma i kondicije.

Izvor: https://www.formatzabalj.rs