NaslovnaSport

Kadeti Borca iz Starčeva šampioni Srbije u ragbiju

Ekipa kadeta Borca iz Starčeva osvojila je prvo mesto na Prvenstvu Srbije u ragbiju za kadete. Finale ovog takmičenja održano je 2. novembra na sportskim terenima FK Heroj u Jajincima u organizaciji ragbi kluba Rad.

Ovaj turnir ujedno je bio i „Trofej Beograda“.

Na finalnom turniru učestovalo je šest ekipa koje su bile podeljene u dve grupe tako da je svaka ekipa odigrala po tri utakmice, dve u grupi i jednu za plasman.

U grupi A su bile ekipe GRK Vršac, RK Crvena zvezda i RK Borac Starčevo, dok su u grupi B nastupili RK Rad, RK Loznica i RK Dinamo 1954.

Postignuti su sledeći rezultati:
grupa A                                                                   grupa B
RK Borac – GRK Vršac 14-0 RK                          Rad – RK Loznica 29-0
GRK Vršac – RK Crvena zvezda 12-0                RK Dinamo 1954 – RK Loznica 31-0
RK Borac – RK Crvena zvezda 19-0                   RK Rad – RK Dinamo 1954 0-7

Detalj s utakmice ekipa Borac i Dinamo

U borbi za peto mesto RK Crvena Zvezda pobedila je RK Loznica rezultatom 17-0, ekipa GRK Vršac je savladala domaćina RK Rad sa 14-5 i tom pobedom osvojila treće mesto na turniru, dok je u finalu sastav pančevačkog RK Dinamo 1954 pobedila komšije iz starčevačkog RK Borac sa 19-5 i tako osvojila „Trofej Beograda“ za 2019. godinu.

U ukupnom plasmanu posle tri održana turnira prvo mesto i titulu šampiona Srbije osvojila je ekipa RK Borac iz Starčeva sa osvojenih 28 poena, vicešampionskom titulom okitila se ekipa RK Rad sa 20 poena, treća je ekipa GRK Vršac sa 16 poena koliko je osvojio i četvrtoplasirani RK Dinamo 1954 iz Pančeva, RK Crvena Zvezda je peta sa 6 poena dok je RK Loznica šesta sa osvojena 2 boda.

Dr Srđan Nikolić je ispred ragbi saveza Srbije uručio pehar kapitenu RK Borac Gordić Vasiliju koji je posle turnira u jednom dahu izjavio da je ovo veliki uspeh njegovog tima s obzirom da su prva generacija Borca koja se takmiči u ovom uzrastu.

Momci i devojke koji su kroz ova tri turnira pokazali dominaciju zaslužuju sve pohvale, rekao je Gordić.

Kapiten RK Dinamo 1954 iz Pančeva Strahinja Adžić kaže da su sretni jer su osvojili „Trofej Beograda“, ali ostaje veliki žal što ih je virus pokosio pa nisu učestvovali na prvom turniru u Starčevu jer su rezultati sa ova dva turnira pokazali da su bili jedini pravi konkurenti komšijama iz Starčeva.

Treneri RK Borac Igor Tomašić i Radivoj Ćosić jednoglasni su u mišljenju da je kontinuitet u osvajanju titula nastavljen.

U prethodne dve sezone naša ekipa bila je prvak u konkurenciji petlića i konkurenciji pionira, tako da je ovo treća titula državnog šampiona koja stiže u naše malo mesto. U Starčevu će biti priređena mala fešta posvećena ovoj deci koja su svojim radom, zalaganjem i upornošću sve ovo i zaslužili, ocenili su Tomašić i Ćosić

Trener najmlađe južno-banatske ekipe GRK Vršac Đurica Beneč je izjavio da se sav rad i trud polako isplaćuje.

Od ove dece očekujem da sledeće godine ravnopravno učestvuju u borbi za titulu, rekao je Beneč.