NaslovnaSport

Starčevo: ragbi utakmica reprezentacija Srbije i Slovenije

Kvalifikaciona utakmica između ragbi reprezentacija Srbije i Slovenije u okviru “Rugby Europe International Championship” biće održana u subotu, 11. maja u 14 sati na stadionu FK Borac u Starčevu.

Trener linije Ljubomira Bukvića kaže da je ovo treća utakmica u ovom ciklusu, posle tesnog poraza od Bugarske i pobede u gostima nad Slovačkom.

Očekuje nas izuzetno težak meč protiv prvog favorita grupe reprezentacije Slovenije. Međutim naša ekipa je spremna da ide na pobedu, kaže Bukvić.

Trener melea Aleksandar Poprečica nam je rekao da nastupaju sa podmlađenom ekipom pojačanom sa četiri igrača koja nastupaju u inostranstvu.

Naša grupa je vrlo izjednačena gde svako svakoga može da pobedi, tako da jedan šut, jedan esej može odlučiti kako utakmicu tako i pobednika grupe, rekao je Poprečica.

Glavni sudija utakmice biće Izraelac Arijel Kabral, dok će delegat biti Nemac Florijan Forstmajer.

Marko Jovanović generalni sekretar Ragbi saveza Srbije nam je izjavio da je lako doneta odluka da Starčevo bude domaćin ove manifestacije.

U dosadašnjem radu su pokazali da im ni jedan izazov ne predstavlja problem. Na ovaj način Ragbi savez Srbije želi da pokaže da je ragbi dobrodošao i u manjim sredinama a ne da reprezentacija igra samo u Beogradu, rekao je Jovanović.

Radivoje Tasković, predsednik RK Borac kaže da je velika čast, samim tim i obaveza pred njihovim klubom.

Spremni smo da pokažemo da posle nekoliko turnira u mlađim uzrasnim kategorijama možemo da organizujemo i jednu utakmicu evropskog ranga takmičenja, kazao je Tasković.

Predigra ove utakmice je završni turnir Kupa Srbije u konkurenciji pionira (U14) i u konkurenciji petlića (U 12) koji će početi u 11 časova.