NajaveNaslovna

Pančevo: repertoar koncerata u Muzičkoj školi tokom maja

Muzička škola „Jovan Bandur” Pančevo tokom maja prirediće ciklus koncerata povodom Dana škole.

Nakon koncerta nagrađenih učenika, održanog 9. maja, centralni koncert povodom Dana škole, na kome će nastupiti veliki ansambli (horovi i orkestri), biće priređen u ponedeljak, 13. maja od 18 sati u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Posetioci će uživati u kompozicijama V. A. Mocarta, Ž. Ofenbaha, A. Borodina, D. Šostakoviča, a pored klasične muzike, na programu će se naći i filmska i tradicionalna muzika.

Koncert profesora održaće se u utorak, 14. maja od 18 sati u sali Muzičke škole. Na programu će biti dela F. Šopena, M. de Falje, V. Montija, P. Mamuzića i drugih kompozitora.

Učenici harmonike, klasa prof. Ramone Dimitrijević Balać, prirediće godišnji koncert u sredu, 15. maja od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Oni će interpretirati kompozicije S. Konjajeva, A. Hačaturjana, V. Buhvostova, K. M. Vebera i drugih.

Mladi violinisti, klasa prof. Sanele Blagojević, predstaviće se pančevačkoj publici u ponedeljak, 20. maja od 18.30 u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Učenici osnovne i srednje škole nastupiće uz klavirsku saradnju prof. Nevene Račić. Na programu će biti dela L. Bokerinija, H. Vjenjavskog, F. Krajslera, P. I. Čajkovskog, M. Bruha i drugih kompozitora.

Javni čas solo pevača biće upriličen u utorak, 21. maja od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Uz klavirsku saradnju prof. Ane Milatović, đaci solo pevanja izvešće solo pesme i arije A. Kačinija, V. A. Mocarta, F. Šuberta, A. Dvoržaka i mnogih drugih autora.

Takmičenje klavirista održaće se u ponedeljak, 27. maja u sali Muzičke škole „Jovan Bandur” Pančevo. Predstaviće se učenici osnovne i srednje škole, a nadmetanje je otvoreno za javnost.

Mladi klaviristi, klasa prof. Maje Bošković Novicki, nastupiće na tradicionalnom godišnjem koncertu u utorak, 28. maja od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Publika će čuti dela V. A. Mocarta, F. Šopena, E. Griga, K. Debisija i drugih kompozitora.

Koncert učenika gudačkog odseka održaće se u četvrtak, 30. maja od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Na programu će se naći kompozicije A. Vivaldija, Đ. B. Pergolezija, O. Ridinga, A. Komarovskog i drugih.

Ulaz na sve programe je besplatan.