DruštvoNaslovna

Policija najavila pojačanu kontrolu saobraćaju u vreme praznika

U cilju unapređenja stanja bezbednosti tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Pančevu pojačano će kontrolisati učesnike u saobraćaju s posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda i utiču na težinu posledica u njima.

Pre svega želimo da apelujemo na mlade vozače i da im skrenemo pažnju na negativne posledice rizičnog ponašanja u saobraćaju. Posebno ističemo da najveći rizik predstavlja upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, pa će se u narednom periodu, a pogotovo tokom praznika vršiti pojačana kontrola saobraćaja usmerena na sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, navodi se u saopštenju MUP-a.

U toku ove godine u kontroli saobraćaja na području Policijske uprave Pančevo otkriveno je i sankcionisano 1.437 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 24 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Zadržano je 314 osoba, od toga 290 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 24 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

S obzirom na to da je od početka godine otkriveno i sankcionisano 21.038 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, apelujemo na sve vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja kako na putevima u naselju tako i na putevima van naselja.

Takođe, podsećamo da je obavezno korišćenje sigurnosnih pojaseva kako na prednjem tako i na zadnjem sedištu, kao i da vozač ne sme koristiti mobilni telefon za vreme vožnje bez odovarajuće opreme.

Pripadnici saobraćajne policije angažovaće sve raspoložive uređaje prilikom kontrole saobraćaja i kontinuirano će preduzimati pojačane mere i radnje na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja.