AktuelnoDruštvoNaslovna

Pančevo: Porodilištu doniran inkubator u akciji „Zajedno za bebe“

Predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 donirali su inkubator Odeljenju intenzivne nege Službe pedijatrije Opšte bolnice u Pančevu. Donacija je organizovana u okviru akcije „Zajedno za bebe“ pokrenute za opremanje porodilišta u Srbiji.

Tim povodom danas su obišli Bolnicu u Pančevu Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, dr Vladimir Medan, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke i Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92. Domaćin im je bio dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice Pančevo.

Ovo je 17-a donacija od kada je akcija pokrenuta u junu 2014. godine, a vrednost inkubatora je 835 hiljada dinara.

U ovoj akciji Fonda B92 i Komercijalne banke, ogromnu ulogu imaju i naši klijenti, jer svaki put kada oni iskoriste karticu Komercijalne banke, Banka iz svojih sredstava izdvaja novac za obnovu porodilišta u Srbiji. To znači da su i klijenti u Pančevu, zajedno sa svojom bankom, pomogli nabavku ovog inkubatora i doprineli pobedi u borbi za budućnost svog grada i okoline, izjavio je dr Vladimir Medan.

Banka ovu akciju organizuje zajedno sa Fondom B92 kao posebnu akciju u okviru kampanje „Bitka za porodilišta“.

Fond B92 je kroz akcije „Bitka za bebe“ i „Bitka za porodilišta“ a uz podršku raznih donatora, za pančevačko porodilište do sada obezbedio 6 inkubatora i drugu neonatološku opremu za zbrinjavanje beba i majki. Zahvaljujući Komercijalnoj banci i našoj zajendičkoj inicijativi „Zajedno za bebe“, Porodilište u Pančevu danas dobija i sedmi inkubator koji će omogućiti da mnogi životi budu spaseni, rekao je u ime Fonda B92 Veran Matić.

U ime Opšte bolnice u Pančevu donaciju je primio direktor Bolnice dr Slobodan Ovuka koji je istakao značaj ove donacije za Pančevo i okolna mesta.

U danima kada poklanjamo i volimo, više nego inače, vaš gest ima poseban značaj. Ovaj dar sadrži nesvakidašnju notu, jer je namenjen nerođenoj deci, tim čarobnim mališanima, koji će tek stupiti u naš svet. Svaki inkubator ima zadatak da zameni toplotu i mekotu majčine posteljice. Hvala vam u ime zaposlenih u Opštoj bolnici Pančevo, kao i u ime naših budućih beba i njihovih roditelja. Ovaj plemeniti čin zavređuje našu punu posvećenost i brigu u radu sa najmlađim naraštajima, rekao je dr Slobodan Ovuka.

U ime Vlade Srbije događaju je prisustvovao ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Zoran Đorđević.

Ovde sam da i javno kažem da podržavam ono što Fond B92 i Komercijalna banka rade, ovo je jedna veoma lepa akcija u kojoj Komercijalna banka iskazuje društvenu odgovornost. Ovi inkubatori omogućavaju da novorođene bebe imaju najbolji mogući tretman i negu, a kao što ste čuli od direktora puno će značiti i Bolnici Pančevo, rekao je ministar Đorđević.

Do sada je u ovoj akciji nabavljena medicinska oprema za porodilišta i domove zdravlja u Beogradu (GAK Višegradska i GAK Narodni front), Čačku, Šapcu, Knjaževcu, Požarevcu, Kruševcu, Gračanici, Aleksincu, Valjevu, Negotinu, Kladovu, Jagodini, Priboju, Vrnjačkoj Banji i Ćupriji. Osim medicinske opreme, nabavljena je i IT oprema za 13 porodilišta i devet matičnih službi u 19 gradova u Srbiji, za pokretanje projekta upisa novorođenčadi u matične knjige odmah u porodilištu.