DruštvoNaslovna

Donacija pančevačkih pčelara najugroženijima

Proglašenje vanrednog stanja u Srbiji zbog korona virusa uticalo je na članove “Društva pčelara podružnica Pančevo“ da prikupe med i poklone ga najugroženijim građanima na teritoriji Južnog Banata starosti iznad 65 godina.

Izvršni odbor Društva pčelara Pančeva se hitno sastao povodom proglašenja vanredne situacije u Srbiji i razmotrio kako mogu svojim sugrađanima da pomognu.

Kako je rekao Vojkan Milutinović, sekretar Društva pčelara Pančevo dogovorili su se da med koji su prikupili u dobrotvorne svrhe u 2020. godini bude doniran Gradskom štabu za vandredne situacije grada Pančeva, a oni će podeliti med najugroženijim građanima iznad 65 godina koji se budu javili za pomoć.

Iz svih navedenih razloga Izvršni odbor Društva pčelara Pančevo smatra da svaki pčelar treba da izrazi solidarnost prema najugroženijem sloju stanovništva od korona virusa, među kojima su i građani stariji od 65 godina. Zato je Izvršni odbor doneo odluku da 38 kilograma meda, koliko je prikupljeno, stave na raspolaganju državi odnosno lokalnoj samoupravi Grada Pančeva, koja će medom pomoći najugroženijem sloju stanovništva u cilju podizanja imuniteta i kvalitetne ishrane za naše najstarije sugrađane. Naš med bi im pomogao da steknu bolji imunitet ili da što lakše prebole oboljenje koje uzorkuje novi korona virus, istakao je Vojkan Milutinović, sekretar Društva pčelara Pančevo.

 

 

Predsednik Društva pčelara podružnica Pančevo Aleksandar Cvejić istakao je da su u pregovorima sa Vladom Srbije da pčelarima odobre kretanje do svojih pčelinjaka.

To je važno jer je sezona uveliko krenula i odlazak u ovo vreme može biti presudan za pčelinje zajednice. Zato apelujemo na pčelare da kretanje dobro isplaniraju, da odlaze svojim automobilima i da se usput ne zaustavljaju nigde. Ni na bezinskoj pumpi, ni bilo gde drugde! Ponašajte se krajnje ozbiljno i odgovorno, apeluje predsednik Društva pčelara Pančevo Aleksandar Cvejić.