NaslovnaZdravlje

Pančevo: Apel građanima da za intervencije u Bolnici koje nisu hitne čekaju prestanak vanrednog stanja

U Opštoj bolnici u Pančevu leče se građani s cele teritorije Južnog Banata. U vreme vanrednog stanja lekari u Bolnici pružaju građanima samo hitnu i neodložnu medicinsku pomoć.

Iz ove zdravstvene ustanove apeluju na građane da sa svim ostalim intervencijama sačekaju dok ne prođe vanredno stanje, jer je to i u njihovom interesu.

Dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice u Pančevu kaže da ova zdravstvena ustanova u skladu s aktuelnom epidemiološkom situacijom u Srbiji radi u režimu pružanja hitne i neodložne medicinske pomoći.

 

 

Sve ono što ljudima treba, što ne može da čeka, naravno da smo za njih tu 24 sata. Svakako, glavna poruka građanima je da je bolje da ostanu kod kuće, da će dobiti telefonom adekvatan savet ako im zatreba. Naravno, ne možemo mi da utičemo na dešavanja kao što su traume ili infarkti. Za sve to što je hitno, mi smo tu 24 sata – rekao je dr Slobodan Ovuka.

Na sajtu Opšte bolnice Pančevo objavljen je spisak telefona pojedinih službi putem kojih građani mogu dobiti adekvatne savete.