DruštvoNaslovna

Porodična firma „Ristevski“ iz Plandišta šije pamučne zaštitne maske

Porodična firma Nedeljka Ristevskog iz Plandišta ovih dana se u potpunosti preorjentisala na šivenje pamučnih zaštitnih maski.

Situacija u kojoj se trenutno nalazi naša zemlja podstakla je Nedeljka i njegovu suprugu da se aktivno uključe u proizvodnju zaštitnih maski, kao nešto što je stanovnicima Opštine Plandište sada najpotrebnije. Kompletnu svoju proizvodnju tkanina usmerili su na šivenje ovog sredstva za zaštitu.

S obzirom da je situacija veoma teška mi smo se odlučili da šijemo pamučne maske i tako damo svoj mali doprinos u suzbijanju epidemije. Prvo smo opremili Domove zdravlja, pošto su oni u prvoj liniji odbrane i njima su najpotrebnije, a zatim porodici i prijateljima, kako bi ih zaštitili. Do sada smo poklonili više od 1.000 maski, što apotekama, bankama, maloprodajnim objektima i na tome nećemo stati dokle god postoji potreba da se maske prave, izjavio je Nedeljko Ristevski.

Predsednik Opštine Plandište Jovan Repac izrazio je veliku zahvalnost ovoj porodici.

Opština Plandište i ja kao predsednik dugujemo veliku zahvalnost porodici Ristevski za sve što čine. Oni su primer kako sa malo aktivnosti, dobre volje i samoodgovornosti možemo da doprinesemo društvu i našoj maloj zajednici. Ne postoje reči zahvalnosti koje im sada možemo uputiti i na njihov volonterski rad i doprinos svi možemo da budemo ponosni, istakao je predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.