DruštvoNaslovna

Sprovedena akcija dezinfekcije u svim mestima opštine Kovin

Tokom vikenda, 28. i 29. marta, po nalogu Opštinskog štaba za vanredne situacije, izvršena je dezinfekcija pristupnih puteva-prilaza, trotoara na frekventnim tačkama i svih ulica u Kovinu i selima opštine Kovin.

Dvodnevnu akciju izveli su dobrovoljni vatrogasci i poljoprivrednici-dobrovoljci, koji su za potrebe obavljanja ovog važnog posla u vreme vanrednog stanja dali svoje traktore.

Dezinfekciono sredstvo, natrijum hipohlorit, obezbedio je „Kovinski komunalac“, a akcijom su koordinirali, u ime Opštinskog vatrogasnog saveza Jovica Ivković i u ime Opštinskog štaba Petar Čolaković, zadužen u OU Kovin za vanredne situacije.

Posao je započet u subotu uveče istovremeno na teritoriji cele opštine Kovin, kada su dezinfikovani trotoari i prilazi važnim objektima, kao i pristupi frekventnim mestima. Učestvovalo je 29 dobrovoljnih vatrogasaca i utrošeno je 1.670 litara vode i srazmerno dezinfekcionog sredstva.

 

 

U nedelju, 29. marta, dezinfikovane su ulice, u akciji izvedenoj takođe istovremeno u Kovinu i svim naseljenim mestima opštine: Pločici, Skorenovcu, Gaju, Dubovcu i Šumarku, u Bavaništu, Malom Bavaništu i Belom Bregu, Deliblatu, Mramorku.

U nedeljnoj akciji učestvovalo je 20 poljoprivrednika i 8 dobrovoljnih vatrogasaca, sa 19 traktora opremljenih prskalicama i 2 vatrogasna kamiona. Za dezinfekciju ulica na teritoriji cele opštine utrošeno je blizu 59 hiljada litara vode i srazmerno dezinfekcionog sredstva (58.960 litara vode i 58,96 litara natrijum hipohlorita).