DruštvoNaslovna

U Kovinu u toku gašenje požara na deponiji

Zbog činjenice da je iz dubine kovinske Deponije (visina do površinskog vidljivog sloja je 12 metara) tokom vikenda na više mesta izbio dim i požar, od juče su na ovoj lokaciji, uz svo raspoloživo ljudstvo i opremu „Kovinskog komunalca“, na gašenju angažovane i dodatne snage: pomoć u ljudstvu i još dve pumpe jače snage dobijeni su iz Sektora za vanredne situacije MUP Srbije – Pančevo.

Profesionalni vatrogasci i radnici komunalnog preduzeća ispuštaju ogromne količine vode u mesta označena kao žarišta. Kada na svim tim mestima požar bude lokalizovan, uključiće se ekipe VPD „Podunavlje“ (DTD-a) da svojim mašinama „razgrnu“ deponiju do izvora žarišta, kako bi se ona nasula zemljom (za šta će biti potrebne takođe velike količine).

Molim sugrađane da ne paniče i da veruju u stručnost i spremnost ljudi na terenu da ovaj ekološki incident otklone. Opština Kovin maksimalno se uključila u rešavanje problema i ekipe neće prestajati da rade na gašenju sve dok imamo potencijalnih žarišta. Lokalna samouprava učiniće sve da u bliskom narednom periodu sagleda mogućnosti za dugoročno rešavanje ovog problema, saopštila je povodom preduzimanja akcije gašenja požara na deponiji predsednica opštine, Sanja Petrović.

Nekoliko dana unazad građane Kovina guše dim i smrad koji potiču sa gradske deponije. Pre nekoliko dana izbio je požar, koji vatrogasci pokušavaju da ugase.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts