DruštvoNaslovna

Uređivanje kanalske mreže u Velikoj Gredi i Starom Lecu

U mestima Velika Greda i Stari Lec, u opštini Plandište u toku je izvođenje radova na uređenju kanalske mreže.

U naselju Stari Lec projektom je predviđeno uređenje kanala u dužini od 600 metara, dok je u naselju Velika Greda planirano uređenje kanala u dužini od 1,5 kilometara.

Predsednik opštine Jovan Repac kaže da se uređenje kanalske mreže u naseljima izvodi prema listi prioriteta, stepenu ugroženosti, procentu oštećenja i u skladu sa nivelacijom terena.

Sredstva za realizaciju ovih radova obezbeđena su iz budžeta lokalne samouprave i predstavljaju deo velikog projekta uređenja komunalne infrastrukture, pojasnio je Repac.

Građevinske radove u naselju Velika Greda obišli su predsednik opštine Plandište Jovan Repac i predsednik Skupštine opštine Endre Sabo.

Svestan sam da ovakvi radovi najviše trebaju svakom naseljenom mestu, zajedno sa uređenjem putne infrastrukture, jer uređena komunalna infrastruktura je temelj svakog dobrog napretka. S obzirom na uvedeno vanredno stanje i činjenicu da se radovi izvode uz maksimalno poštovanje svih mera i preporuka Vlade Republike Srbije, krenuli smo postepeno i na realizaciju ovakvih projekata koji su od velikog značaja za meštane sela, rekao je Jovan Repac.

Trenutno se radovi izvode na lokaciji u Velikoj Gredi, u Ulici Maršala Tita koja je glavna ulica i ujedno najprometnija.

Posebno mi je drago što ovakvi radovi nailaze na pozitivne ocene meštana i što oni pozdravljaju i cene svaki rad i napredak. Za sada radovi se izvode prema utvrđenoj dinamici i njihov intenzitet će biti sve veći kako vreme bude odmicalo, rekao je Repac.

Po završetku radova u Velikoj Gredi, projekat će biti nastavljen i u drugim mestima u opštini Plandište.