AktuelnoDruštvoNaslovna

Jabuka: novi izgled izletišta „Skela“ na Tamišu

Mesna zajednica Jabuka organizovala je ovog vikenda veliku akciju uređenja izletišta „Skela“ na reci Tamiš. Napravljeno je odbojkaško igralište na pesku, postavljeno i ofarbano ekološko dečje igralište, zasađene su tuje, očišćena strnjika, pokošena je trava izbetonirani su stubovi na igralištu.

Izletište „Skela“ pored Tamiša u Jabuci kod Pančeva i plaža spadaju u jedno od najbolje uređenih prostora pored reke Tamiš. Mesna zajednica Jabuka trudila se u prethodnim mesecima da ovaj prostor uredi pred predstojeću letnju sezonu kako bi stanovnici Jabuke, ali i gosti, mogli da uživaju pored reke.

 

 

U prethodnih nekoliko dana postavljeni su ekološko dečje igralište, klupe i teren za odbojku u pesku, zasađene sadnice tuje…

Marko Mladenović, predsednik Saveta za ekologiju Grada Pančeva kaže da su članovi Mesne zajednice zajedno sa građanima uređivali samu obalu i deo kod spusta čamaca na reci, ali i ofarbali pre neki dan postavljeno ekološko dečje igralište.

Priroda nam se daje u svoj svojoj lepoti. Na nama je da tu lepotu održavamo, negujemo i prilagođavamo današnjim uslovima života. Današnja akcija uređenja izletišta „Skele“ na reci Tamiš u Jabuci samo je još jedan dokaz brige o prirodi i prirodnim lepotama koje naš grad ima. Prilagođavanje ovog izletišta našim najmlađima, pokazujemo da sve što radimo danas, radimo za našu decu, a kako bi sutra naši unuci imali priliku da uživaju u ovim prirodnim lepotama, izjavio je Marko Mladenović.

 

 

Kada je u pitanju izletište „Skela“ na reci Tamiš mesna zajednica i Grad Pančevo konstantno uređuju ovaj prostor kako bi stvorili uslove za vikend odmor ne samo meštana već i stanovnika drugih mesta.

Uređenjem izletišta „Skela“ stvaramo uslove da naši meštani, stanovnici Pančeva i svih okolnih mesta mogu da provedu kvalitetno slobodno vreme na reci Tamiš. Osim postavljanja eko igrališta i izgradnje terena za odbojku na pesku, uređujemo obod šume, spust za čamce u reku i postavljamo stolove i klupe za izlet. U prethodnom periodu Grad Pančevo i Mesna zajednica Jabuka su uradili prilaz ka reci Tamiš. Iz sela do reke Tamiš dva kilometra puta su nasuta rizlom i grebanim asfaltom, podsetio je Marko Mladenović.

 

 

Ovaj prostor kompletno je bio u šipražju. Onda su građani, mesna zajednica, Grad Pančevo i lokalna privreda zajedno uradili rampu za izvlačenje i spuštanje plovnih vozila, prilazni put od jednog kilometra kako bi prilaz bio lakši. Put je napravljen od grebanog asfalta.
Kako bi stanovnici Jabuke i njihovi gosti još više uživali pored reke, postavljeno je i desetak kompleta stolova i klupa pored same obale.