DruštvoNaslovna

Žabalj: u OŠ „Miloš Crnjanski“ biće zamenjeno kompletno osvetljenje led rasvetom

U Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“ u Žablju biće zamenjeno kompletno osvetljenje za led rasvetu, što će doprineti značajnoj uštedi električne energije.

Ukupna vrednost projekta je 3.849.870 dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj izdvojio 2.566.580 dinara, dok je Opština Žabalj sufinansirala zamenu rasvete sa 1.283.290 dinara. Osim toga, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je sredstva za računarsku opremu za žabaljsku osnovnu školu, u vrednosti od 2.400.000 dinara.

 

 

Tim povodom, predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić posetio je OŠ „Miloš Crnjanski“, gde je razgovarao sa direktorom škole.

Lokalna samouprava će nastojati da što više pomogne unapređenje obrazovnog sistema u opštini Žabalj, kroz različite projekte, koji će biti od koristi i zaposlenima u prosveti, kao i učenicima, naročito u teškim situacijama, poput aktuelne pandemije, istakao je Čedomir Božić, dodajući da je obrazovanje jedan od glavnih prioriteta lokalne samouprave.

Izvor: www.zabalj.rs