DruštvoNaslovna

Žabalj: Lokalna samouprava obezbedila novi kombinovani aparat za elektroterapiju

U cilju podizanja nivoa kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Žabalj, jedna od aktivnosti koja je dogovorena je nabavka kombinovanog aparata za elektroterapiju za Dispanzer za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Čurugu, koji je danas zvanično pušten u rad.

Osim toga, počeli su i radovi na rekonstrukciji Zdravstvene stanice „Dr Jovan Tucakov“ u Čurugu, kao i na uređenju prostora oko objekta.

Direktor Doma zdravlja Žabalj dr Nikola Dukić istakao je značaj nabavke tog uređaja.

Svako ulaganje u fizikalnu medicinu i rehabilitaciju nam mnogo znači, ova pomoć je veoma brzo realizovana, a mi se nadamo i daljim ulaganjima, kako bi pacijenti imali još bolje rezultate oporavka, kazao je Dukić.

 

 

Predsednik opštine Čedomir Božić rekao je da je cilj njegovih poseta ustanovama u opštini da lokalna samouprava pomogne, da bi građani značajno osetili boljitak.

Pre nekoliko dana obišli smo Dispanzer za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Čurugu, sa ciljem da sagledamo potrebe i da vidimo koliko možemo da pomognemo, te smo obećali nabavku pomenutog aparata, za koji su lekari i tehničari rekli da je trenutno najpotrebniji, obećali smo i uređenje objekta, a danas smo tu da pokažemo da smo ispunili obećano, naglasio je Božić.

Kako je dogovoreno, nastavak ulaganja u zdravstvene objekte u svim mestima opštine biće velika dobrobit za građane, koji će imati sve bolje uslove zdravstvene zaštite.

izvor: www.zabalj.rs