NaslovnaSport

Atletika: Marija Mrkela i Aleksa Živanov osvojili dve zlatne medalje na takmičenju u Sremskoj Mitrovici

Na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici danas je održan do sada najjači atletski miting u Srbiji za mlađe uzrastne kategorije. Učešće je bilo gotovo pozivnog karaktera te su nastupili na mitingu svi najbolji mlađi atletičari u Srbiji.

Atletski klub ,,Dinamo“ iz Pančeva imao je tri predstavnika, a osvojio je dve zlatne medalje.

Marija Mrkela, možda jedan od najvećih atletskih bisera u Srbiji, koju mnogi nazivaju atletskom gazelom iz Pančeva pobedila je u trci na 200m sa novim ličnim rekordom od 25,76.

Nastupila u konkurenciji mlađih juniorki i u finalnoj trci iako najmlađa ubedljivo je pobedila. Bolji poznavaoci sporta je porede sa čuvenom Alisijom Feliks, Amerikanka koja je višestruka Olimpijska pobednica na 200m i 400m. Neće proći mnogo vremena kada će moći da i na zvaničnoj međunarodnoj sceni pokaže sav svoj raskošan talenat, ocenio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Drugo zlato osvojio je ponovo Aleksa Živanov u bacanju koplja rezultatom od 52 metra.

Ubedljiva pobeda, ali se od njega to i očekivalo jer jednostavno nema pravu konkurenciju u Srbiji. Posle titule prvaka Srbije za starije juniore očekujemo poziv selektora. Naglašavamo da je Aleksa još uvek mlađi junior a vodeći je na ranglistama i za mlađe ali i starije juniore, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Uspešan nastup imala je Lana Cvetkoski u bacanju diska. Ona je disk bacila gotovo 24 metra i zauzele 6. mesto.

To je njoj lični rekord, a polako se probližava najboljima u Srbiji. Moramo istaći da je Lana bacačica koplja a da joj je disk sporedna disciplina. I na ovom takmičenju smo pokazali da u svim kategorijama imamo atletičare za vrhunske rezultate, zaključio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.