InformacijeNaslovna

Povelja „Zelena planeta“ ekološkom časopisu „EKOlist“

Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije dodeljuje Veliku povelju „Zelena planeta” za učinjeno dobro delo prirodi u 2020. godini Ekološkom časopisu „EKOlist”.

Nagrada će svečano biti uručena na Svetski Dan čistih planina – 26. septembra, u 12 sati, u nacionalnoj kući „Aroma” u Bačkom Petrovcu.

Kako se navodi u saopštenju Društva stručnjaka ekoloških nauka Srbije, redakcija časopisa se više od jedne decenije zalaže za naše zdravije i humanije životno okruženje, za očuvanje i mudro korišćenje prirodnih vrednosti i resursa, za istinski održiv i dugoročan razvoj lokalnih zajednica i za ljude, koji treba da žive u skladu sa prirodom i živim svetom oko sebe. Udruženje građana „Zeleni krug” preko svog časopisa „ EKOlist” to istrajno i uspešno čini, zbog čega je, po mišljenju žirija, zaslužilo priznanje „Zelena planeta”.

Nakon uručenja priznanja biće upriličen koktel, u skladu sa zdravstvenim preporukama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19. Zbog pandemije broj prisutnih ograničen je na 30.