NaslovnaSport

Atletika: Marija Mrkela i zvanično najbrža u trkama na 100, 200, 300 i 400 metara

Na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici 3. oktobra održano je Ekipno prvenstvo Srbije za pionire. Na takmičenju su bile prisutne sve najbolje ekipe u Srbiji u ženskoj i muškoj konkurenciji. Sve što je najbolje u srpskoj atletici bilo je toga dana u Sremskoj Mitrovici.

AK „Dinamo“ Pančevo zasluženo se našao na ovom finalnom Ekipnom prvenstvu Srbije u ženskoj konkurenciji i plasirao se na osmom mestu najboljih klubova u Srbiji.

Najbolje rezultate po očekivanju postigla je Marija Mrkela pobedivši u trci na 300m sjajnim rezultatom 40,85. Ona je po prvi put nastupila i u trci na 100m istrčavši zvanično najbrži rezultat u Srbiji za pionirke 12,58.

U drugoj grupi je jedna atletičarka bila za nijansu brža od Marije, ali je u toj trci na 100m vetar bio nedozvoljeno jak 3m/sekundi u leđa tako da je Marija sada najbrža u Srbiji u trkama na 100m, 200m, 300m i 400m. Sjajna sezona Marije Mrkele, a njeno vreme tek dolazi, kaže njen trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Veliki broj bodova donele su još i Lana Cvetkoski u bacanju koplja i kugle, Anđela Kićović u trci na 1.500m, ali i sve ostale devojke koje su bile u sastavu ekipe AK ,,Dinamo“ Pančevo: Ivana Simeonov, Tijana Nikolić, Tamara Blanuša, Miljana Todorović, Natalija Kostadinović i Anđela Brošćanc.

Ekipu su predvodili treneri Ljupčo Cvetkoski i Slobodan Marinkov uz nesebičnu podršku roditelja.