NaslovnaZdravlje

Dom zdravlja Opovo dobio aparat za sterilizaciju

Dom zdravlja u Opovu dobio je aparat za sterilizaciju. Tom akcijom opovački Dom zdravlja nalazi se na dobrom putu tehničke modernizacije, na koju se prethodnih godina posebno stavlja akcenat.

 

Pokrajinski sekretarijat zajedno sa lokalnim samoupravama oprema domove zdravlja i mi smo, kao najmanja jedinica, u prošloj godini ostvarili mnogo toga: jedan sanitet, ultrazvuk, aparat za digitalizaciju rendgena, a poslednji aparat je aparat za centralnu sterilizaciju. Benefit ovog aparata je kao i u svim drugim velikim ustanovama jednostavnost rada, velika ušteda i modernizacija. Do sada se streilizacija u Domu zdravlja obavljala u posebnim jedinicama, a sada će to biti na jednom mestu. Savremen i opremljen Dom zdravlja je ono što je u ovom trenutku jedan veliki benefit ukoliko ostajemo u sistemu zdravstvene zaštite kao primarna zdravstvena jedinica potpuno opremljena i spremna za nove izazove kakve smo imali prilike da vidimo i za vreme kovida, kaže za lokalne medije direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović.

Dopremanje i instaliranje novog medicinskog aparata bio je povod i za zvaničnu posetu predsednika opštine Miloša Markova Domu zdravlja. On je konstatovao da ta ustanova dobro funkcioniše uprkos dugovanjima.

Uprkos dugovanjima i izazovima sa kojima se suočavamo kao Dom zdravlja i kao lokalna samouprava, nastavljamo da ulažemo u Dom zdravlja, borimo se da dobijemo što modernije uređaje i na taj način pružimo što više usluga našim građanima, da imamo što više stručnog kadra i da na najkvalitetniji mogući način u sklopu naših mogućnosti, budemo servis građana u najbitnijem segmentu, a to je zdravstvo, kako ne bi morali da idu za Pančevo ili Beograd, naglasio je Markov, komentarišući i situaciju po pitanju najavljene rekonstrukcije.

On je dodao da je jedna od prvih stvari za koju se zainteresovao kada je došao na poziciju predsednika opštine šta se dešava sa rekonstrukcijom Doma zdravlja koja je bila najavljena.

Moram da kažem da su, zbog ovogodišnje situacije sa pandemijom, rokovi za realizaciju pomereni. Međutim sredstva su odobrena, a ono što možemo da očekujemo jeste da iduće godine sprovedemo javnu nabavku i nakon toga završavanje svih „papiroloških“ predradnji kako bismo mogli da uđemo u investiciju i rekonstrukciju Doma zdravlja, izjavio je predsednik Opštine Miloš Markov.

L. R.
Foto: Glas Opova