DruštvoNaslovna

Radna verzija lokalne strategije ruralnog razvoja predstavljena u Opovu

Radna verzija lokalne strategije ruralnog razvoja predstavljena je u Opovu nakon osam meseci realizacije projekta koji je podrazumevao inicijalne sastanke, organizovanje fokus grupa i radionica.

Radnu verziju lokalne strategije ruralnog razvoja predstavila je Lokalna akciona grupa „Partnerstvo za Potamišje“.

Na prezentaciji u Opovu prisustvovali su učesnici projekta iz Orlovata, Tomaševca, Uzdina, Farkaždina, Idvora, Čente, Sakula, Barande i Opova, odnosno predstavnici udruženja, poljoprivrednih gazdinstava, javnih ustanova i lokalnih samouprava.

Koordinator projekta Dejan Vickov izrazio je zadovoljstvo odzivom tokom realizacije projekta. Kako kaže, rad je bio malo komplikovan zbog pandemije koronavirusa.

Vickov posebno ističe činjenicu da su učesnici projekta u sklopu strategije ruralnog razvoja predložili 40 projekata.

Što se tiče ljudi koji su učestvovali na radionicama i njihove aktivnosti pokazalo se da su poslali 40 projekata. Svi su ušli u „strategiju“. Oni bi trebalo da se realizuju u naredne tri godine. Ukupna vrednost svih projekata je 2.100.000 dinara. To je ozbiljna cifra za naših devet sela. Ako budemo uspeli sve to da realizujemo podići ćemo kapacitete organizacija, kvalitet turističkih usluga, poljoprivrede i infrastrukture, izjavio je Dejan Vickov.

Tokom prezentacije razgovaralo se o svakom predlogu projekta, mogućnostima, ciljevima i potencijalnim rezultatima. Projektni tim Lokalne akcione grupe „Partnerstvo za Potamišje“ pomagaće u kreiranju, apliciranju i realizaciji projekata.

Akcenat je ipak stavljen na edukaciju svih učesnika strategije u smislu obuke u vođenju organizacija, pisanju i sprovođenju projekata i studijskim putovanjima vezanim za upoznavanje primera dobre prakse.

Izvor: Glas Opova