NajaveNaslovna

Humanitarni bazar u Kačarevu 1. novembra

Humanitarni bazar za prikupljanje pomoći za lečenje Minje Matić biće organizovan u Kačarevu, na platou ispred Mesne zajednice, u nedelju, 1. novembra.

Humanitarni bazar biće organizovan od 8 do 16 časova. Organizator je Udruženje građana „Volonteri Kačarevo“.

Minja Matić je devojčica iz Kragujevca koja svoju bitku za srećno detinjstvo hrabro bije zajedno sa svojim roditeljima. Cilj je da se sakupi što više novca za lečenje Minje Matić. Devojčica boluje od spinalne mišićne atrofije, veoma retke i progresivne neuromišićne bolesti. Za lek je potrebno 2,1 milion dolara i 300.000 za bolnički trošak.

Volonteri Kačareva pozivaju sve zainteresovane da se pridruže bazaru bilo kao učesnici bilo kao posetioci.

Svako ima pravo da iznese nešto na bazar i da pokloni u svrhu skupljanja novca. Sve što bude od stvari i usluga ponuđeno na bazaru možete kupiti i konzumirati. Cenu ćete odrediti sami. Ponuđači mogu odrediti minimalnu cenu, a Vi platite koliko mislite i možete, jer taj novac koji odvojite ide u humanitarne svrhe, kaže Jovana Filijović, koordinatorka ovog projekta.

Volonteri Kačarevo pozivaju sve sugrađane, pojedince, grupe, asocijacije, udruženja, privrednike, iz mesta, ali i okoline, da im se pridruže i poklone nešto za svrhu bazara ili učestvuju na bazaru kao kupci.

Na Bazaru posetioce očekuju animatori, slatkiši i slaniši, razne rukotvorine, dečji radovi, igračke, garderoba nova i polovna za odrasle i decu…

Na terenu iza Hale sportova, takozvana Pijaca, održaće se humanitarni turnir u malom fudbalu između učenika 7 i 8 razreda. Utakmica će početi u 12 sati.

Za sve informacije možete se javiti udruženju „Volonteri Kačarevo“ putem fejsbuka ili koordinatorki Jovani Filijović.