NaslovnaZdravlje

Kovid ambulanta u Zmaj Jovinoj ulici u Pančevu radi 24 sata

Kovid ambulanta u Zmaj Jovinoj ulici u Pančevu od sada radi 24 sata, saopšteno je iz Doma zdravlja Pančevo.

Zbog znatno povećanog broja pacijenata koji se javljaju u Kovid ambulantu Doma zdravlja Pančevo uvedeno je noćno dežurstvo.

Radno vreme Kovid ambulante koja se nalazi u Zmaj Jovinoj broj 10 je 24 časa.

Telefoni respiratorne ambulante:

062/807 31 10
062/807 31 09
062/807 31 47

Pacijent koji oseća tegobe u vidu povišene temperature, kašlja, gubitka čula ukusa i mirisa, treba da se javi telefonom svom izabranom lekaru, koji će oderediti dalji tok lečenja. Svi izabrani lekari Službe opšte medicine imaju službene telefone. Potrebno je pozvati fiksni ili mobilni broj ambulante u kojoj se lečite (koji se mogu naći na sajtu Doma zdravlja Pančevo), kako biste dobili službeni broj svog izabranog lekara, kom ćete se prvo javiti telefonom. Izabrani lekar na osnovu navedenih simptoma određuje dalji tok lečenja, formira upute za laboratoriju i rendgen i po dobijanju rezultata najavljuje pacijenta Kovid ambulanti.

Podsećamo građane da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Pančevo.