KulturaNajaveNaslovna

Omladinska izložba fotografije Srbije u Ivanovu

Omladinska izložba fotografije Srbije i ove godine biće održana u Domu kulture u Ivanovu. Izložba će biti otvorena u nedelju, 15. novembra u 19 časova.

Pod pokroviteljstvom Foto saveza Srbije, Foto grupa „Dunavac“ i Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ Ivanovo po šesti put za redom su domaćin Republičke omladinske izložbe fotografija.

39. Republička omladinska izložba fotografija Srbije organizuje se u dve kategorije: kategorija A za učesnike do 16 godina i kategorija B za učesnike do 21 godine.

Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu kaže da je ove godine na konkurs pristiglo više 600 fotografija.

Od tog broja na temu A odabrano je 75 za izložbu, a na temu B je odabrano 67 fotografija za izložbu. Selektor izložbe je naš istaknuti fotograf majstor fotografije Srbije Milenko Savović, inače član umetničkog saveta Foto saveza Srbije, kaže Marko Guran.

Otvaranje izložbe u Domu kulture Ivanovo biće održano 15. novembra u 19 časova.

Zbog ograničenja broja posetilaca i trenutne epidemiološke situacije, nismo u mogućnosti da otvaranje izložbe bude javno. Ipak, snimak sa otvaranja izložbe biće dostupan na YouTube kanalu Doma kulture Ivanovo u ponedeljak, 16. novembra, objasnio je Guran.

Zainteresovani posetioci koji žele da posete izložbu, mogu je videti svakog radnog dana od 9 do 13 časova ili u organizovanim grupama, od 5 osoba, mogu se najaviti i dogovoriti termin.

Nagrađenim autorima slede nagrade koje će naknadno biti poslate poštom.