DruštvoNaslovna

Potpisan ugovor za izgradnju poslednje faze puta Opovo – Debeljača

Opština Opovo i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine potpisali su danas ugovor o finalnim radovima na projektu izgradnje puta Opovo – Debeljača. Ispred opštine Opovo, potpis na ugovor vredan 162 miliona dinara, stavio je predsednik Miloš Markov.

Plan je da se do kraja 2021. godine završi ovaj posao. Moram da napomenem da paralelno s tim radimo već na projektu priključenja. Imali smo radni sastanak sa firmom Štrabag, koja radi ove vrste poslova ispred Puteva Srbije. Kada krene građevinska sezona, a brzo će krenuti, boćemo spremni. Imamo kompletnu dokumentaciju i možemo da radimo maksimalno brzo i odgovorno, kako bi ovaj put priveli nameni do kraja godine, istakao je Miloš Markov.

Markov dodaje da je ovo jedan od strateški bitnih projekata, koji se realizuje godinama.

Nama je posebno bitno da tokom 2021. godine uspemo da završimo ovaj posao, kako bismo mogli dalje da apliciramo sa nekim novim projektima i novim idejama, na novim konkursima Uprave za kapitalna ulaganja, rekao je Markov.

 

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je značaj izgradnje puta Opovo – Debeljača, kao i njegovo povezivanje sa budućim autoputem Beograd – Zrenjanin – Novi Sad.

Ovo je važna lokalna saobraćajnica, koja će povezati dva mesta i omogućiti učenicima, zaposlenima, svim građanima da brže komuniciraju. U neposrednoj blizini je i trasa budućeg autoputa od Beograda do Zrenjanina, u ovoj dugoj deonici od Zrenjanina do Novog Sada. Sa ovom malom i ovom velikom investicijom povezaćemo mesta, učiniti ih bližim velikim centrima, omogućiti privredi i privrednicima da otvaraju nova radna mesta u industrijskim i poslovnim zonama. To je smisao rekonstrukcije i izgradnje saobraćajne infrastrukture, rekao je Igor Mirović.

Mirović je dodao da se malo kasni sa izgradnjom puta Opovo – Debeljača, a potom je objasnio da je skoro sedam meseci prošlo u pripremi projekta i reakciji na proceduru, na žalbe koje su postojale.

Nadam se da svega toga neće biti u ovoj godini i da ćemo put završiti i da ćemo svih 12 kilometara pustiti u funkciju. Mi smo se u tehničkom smislu bavili i za to smo opredelili sredstva, jednom deonicom od nekoliko stotina metara, koja je močvarno tlo i za to smo takođe opredelili novac, tako da će gotovo 200 miliona dinara će biti utrošeno za ovaj nedostajući deo puta. Radujem se i verujem da će građani i jedne i druge opštine imati priliku da put koriste već do kraja 2021. godine, rekao je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima 24 lokalne samouprave za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta.