DruštvoNaslovna

Nastavnik u školi u Brestovcu učenici poslao neprimerenu video poruku, pokrenut disciplinski postupak

U Banatskom Brestovcu ovih dana mnogi roditelji zabrinuti su zbog činjenice da je jedan od nastavnika u osnovnoj školi poslao neprimerenu video poruku jednoj učenici. Roditelji učenice su o tome obavestili školu.

Daliborka Bojković Breti, direktorka OŠ „Olga Petrov“ u Banatskom Brestovcu potvrdila nam je da su o tome dobili obaveštenje od roditelja. Kako je u zvaničnoj izjavi za naš portal izjavila, škola je preduzela sve mere koje su u njihovoj nadležnosti.

Prema prijavi koju smo dobili od roditelja, učenici naše škole poslata je neprimerena video poruka sa telefona nastavnika zaposlenog u našoj osnovnoj školi. Škola je preduzela mere koje su propisane Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, opštim aktima škole i Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje. Pokrenut je disciplinski postupak i doneto je rešenje o udaljavanju zaposlenog sa rada do okončanja disciplinskog postupka, a u skladu sa odredbama zakona, rekla je za naš portal direktorka OŠ „Olga Petrov“ Daliborka Bojković Breti.

O ovom slučaju obavešteni su i Ministarstvo prosvete, kao i policija koja je dalje o tome obavestila tužilaštvo.