NaslovnaSport

Atletika: Marija Mrkela osvojila zlatnu, Sanja Marić bronzanu medalju

Marija Mrkela osvojila je zlatnu, a Sanja Marić bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore, saopšteno je iz Atletskog kluba Dinamo Pančevo.

Prvog dana Prvenstva Srbije za mlađe juniore AK „Dinamo“ je ispunio zacrtani cilj. Trka na 400m i neprikosnovena Marija Mrkela je pobedila jednom rutinskom trkom 58,06. Po načinu trčanja videlo se da je ona vidno umorna od velikog broja trka i putovanja, koja su je iscrpela. Marija je došla kao veliki favorit i sigurnom trkom pokazala da je trenutno najbolja mlađe juniorska atletičarka Srbije u produženom sprintu. Još samo sutra da opravda ulogu favorita u trci na 200m i ide na zaslužen odmor, kaže njen trener Ljupčo Cvetkoski.

A od Sanje Marić se očekivala jedna hrabra trka. Ona je novim ličnim rekordom 58,63 osvojila bronzanu medalju.

Moram istaći da sam ja ovo i očekivao. Sanja je samo potvrdila da je opravdano bila ohrabrena sa moje strane da može osvojiti medalju. Sanjina glavna disciplina je sutra na 800m gde je očekuje izuzetno jaka konkurencija. Ja kao trener od nje očekujem najviši plasman, ali će za to morati da napravi podvig, zaključio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski nakon prvog dana takmičenja.