NaslovnaSport

Na Prvenstvu Srbije u streljaštvu Dejan Pešić osvojio srebrnu, a ekipa seniora bronzanu medalju

Na Prvenstvu Srbije za seniore po A programu u Nišu nastupila je i ekipa seniora puškom Streljačke družine „Pančevo 1813“. Osvojili su treće mesto i bronzanu medalju sa 1.851,5 krugova.

Samo deset krugova je Pančevce delilo od drugog mesta na kojem su Novosađani, a 13 od prvog mesta koje su zauzeli Kragujevčani.

Dejan Pešić iz Pančeva je odlično otpucao osnovni kvalifikacioni meč i završio na drugom mestu sa 627.4 krugova.

 

Dejan Pešić

 

Time je ponovio rezultat viši od rezultata za međunarodni razred koji mu važi do kraja naredne godine, a treba naglasiti da je pogodio svih 60 centara, što se retko događa. U finalnom meču od osam najboljih seniora Srbije, Dejan Pešić je bio odličan i osvojio srebrnu medalju, mada je jedno vreme meča i vodio, kaže sportski direktor Družine Siniša Veljković.

Aleksa Rakonjac, iako najmlađi takmičar, uspeo je da se plasira u finalni meč seniora na sedmom mestu sa 620,2 kruga. Na sedmom mestu je i završio finalni meč što je veliki uspeh. Gabriel Dautović je ovoga puta otpucao 603,9 krugova i znatno pomogao ekipi za osvajanje trećeg mesta.

U nedelju će biti nastavljeno Prvenstvo Srbije, ovaj put za seniore pištoljem, na kojem će nastupiti i podmlađena ekipa SD “Pančevo 1813“.