DruštvoNaslovna

Vatrogasci u Pančevu demonstrirali reagovanje u akcidentu sa opasnim materijama

Polaznici 20. klase Kursa za radne intervencije sa opasnim materijama prikazali su danas u Pančevu znanja i veštine stečene tokom obuke u simuliranoj vežbi nekontrolisanog curenja opasnih materija u krugu fabrike.

Uz upotrebu specijalne opreme, vatrogasci-spasioci sanirali su štetu nastalu nakon sudara cisterne u kojoj se nalazila opasna materija sa putničkim vozilom i prikazali veštine u skupljanju opasnih materija, kao i dekontaminacije i raspremanja opreme.

Vežbi je prisustvovao i minister unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je istakao da ovi ljudi obavljaju težak, opasan posao i da zato moraju biti maksimalno zaštićeni najboljom opremom, dodaviši da će lično insistirati na još češćim obukama vatrogasaca.

 

 

Prema njegovim rečima, vatrogasci-spasioci moraju se konstantno usavršavati i obučavati za ovakve događaje kako bi, kada se dese, pravovremeno reagovali i uspeli da spreče katastrofu, ali i zaštitili sebe.

Samo ono što vatrogasac nauči, može i da primeni. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da nabavlja najkvalitetniju opremu i tu ne sme biti nikakvog kompromisa, jer sve što može da zaštiti život čoveka i pomogne da se iz intervencije vrati nepovređen i živ, nije skupo, rekao je ministar Vulin.

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da i pored toga što su intervencije sa opasnim materijama retke, vatrogasci-spasioci moraju biti obučeni i spremni da, ukoliko do njih dođe, odgovore pravovremeno i spreče katastrofu po životnu sredinu i ljudske živote.