DruštvoNaslovna

Počela vakcinacija bez zakazivanja u Glogonju: i u ovom mestu veliko interesovanje od ranog jutra

U Glogonju je ovog jutra u 8 sati počela organizovana akcija imunizacije stanovnika bez zakazivanja i od ranog jutra veliko je interesovanje. Veliki broj stanovnika Glogonja je došao da se prijavi za vakcinaciju danas u svom mestu. Vakcinacija će trajati do 15 časova.

Za sada se sve odvija bez problema i uz poštovanje epidemioloških mera.

 

 

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva obišao je rano jutros Glogonj kako bi se uverio da se sve odvija prema planu.

Zadovoljan sam što su se i Glogonjci u velikom broju zainteresovali za vakcinaciju. Ovo je naravno drugi put kojim se krećemo ka formiranju kolektivnog imuniteta. Prvi je onaj koji se odnosi na prijavljivanje preko portala eUprava, i vakcinacije na tri lokacije u gradu. Na te tri lokacije funkcioniše 10 vakcinalnih punktova. Prezadovoljni smo kako su Pančevci pokazali da su odgovorni i brojem ljudi koji su se vakcinisali. U Pančevu je juče oboren dnevni rekord po broju vakcinisanih. 1,5% naših sugrađana se juče vakcinisalo i mi smo izuzetno ponosni na sve naše sugrađane, jer su pokazali kako razumeju koliko je teška ova situacija i pokazali veliku odgovornost. Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću, jer da on nije uspeo da obezbedi vakcine mi sve ovo ne bismo mogli da radimo na terenu. Zahvaljujem se i medicinskim radnicima jer u ovim danima otkako je počela vakcinacija u naseljenim mestima bez zakazivanja odrađuju ogroman posao i ulažući nadljudske napore vakcinišu sve ljude koji dođu i tog dana se prijave za vakcinaciju. Ne odbijamo nikog ko je tog dana došao da se vakciniše, rekao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

 

 

Kompletnu organizaciju i nadzor nad vakcinacijom sprovodi Gradski štab za vanredne situacije, putem Zavoda za javno zdravlje Pančevo i Doma zdravlja Pančevo.