DruštvoNaslovna

Veliki broj građana Dolova iskoristio je mogućnost da se vakciniše u svom mestu bez zakazivanja

Organizovana akcija imunizacije bez zakazivanja protiv virusa kovid 19 na teritoriji grada Pančeva nastavljena je u Dolovu. Odziv meštana je bio veliki.

Organizacija je bila dobra, poštovale su se epidemiološke mere i sve se odvijalo bez problema. Za vakcinaciju u Dolovu bez zakazivanja prijavilo se 267 građana.

Građani Dolova ne kriju zadovoljstvo zbog mogućnosti da se vakcinišu u svom mestu.

 

 

Vasilije Janjović iz Dolova kaže da je od prvog dana želeo da se vakciniše, ali mu se nije odlazilo do Pančeva.

Ovo je odlično. Sada i mi u seoskim sredinama možemo biti vakcinisani na vreme. Čim sam saznao da će danas početi vakcinisanje, nisam imao dilemu, došao sam i vakcinisao se. Pohvaljujem celu organizaciju, svi su ljubazni i sve brzo ide, kaže Vasilije Janjović.

Borivoje Sokolović, nastavnik u penziji prezadovoljan je akcijom i za sve ima samo reči hvale.

Ovo je pravi potez i nešto najbolje što je moglo da se uradi. Nijednog momenta nisam se dvoumio oko vakcinacije, ali mi je odlazak u Pančevo predstavljao problem. Sada kada sam dobio priliku da se u svom Dolovu vakcinišem bez zakazivanja, iskoristio sam je. Hvala mesnoj zajednici, hvala gradu Pančevu i svima koji su nam ovo omogućili, kaže Borivoje Sokolović.

 

 

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva kaže da je početna ideja bila da se vakcine učine dostupnijim prvo stanovnicima naseljenih mesta, s obzirom da su svi punktovi koji funkcionišu na zakazivanje u samom gradu Pančevu.

Ovakva akcija biće organizovana i u gradskim mesnim zajednicama. Prioritet su naši sugrađani koji su stariji od 65 godina. Nepokretni stariji sugrađani zainteresovani za vakcinaciju mogu telefonom da se prijave u Mesnoj zajednici ili svojoj ambulanti, napravićemo spisak i u što kraćem roku obići sve sugrađane koji ne budu u mogućnosti da dođu do vakcinalnih punktova na teritoriji svoje mesne zajednice, izjavio je gradonačelnik Stevanović.

Građane u Dolovu je obišla i Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika kako bi se uverila da se akcija imunizacije odvija prema planu.

Raduje me da je i u Dolovu bio dobar odziv meštana za vakcinaciju, ali i da smo mogli da vidimo građane različite životne dobi među kojima je bilo i dosta mladih. Važno je da građani znaju da ima dovoljno vakcina za sve i da svi oni koji žele da se vakcinišu mogu da prime vakcinu bez zakazivanja u svom mestu. Stanovnici Jabuke i Dolova pokazali su veliku odgovornost kako prema sebi tako i prema celoj svojoj zajednici. Korona je opasan virus, vrlo je nepredvidiva bolest i teško je kontrolisati. Zato smatramo da je vakcinacija jedini put za izlazak iz ove situacije u kojoj se nalazimo duže od godinu dana i jedini je put za vraćanje normalnom životu i normalnim aktivnostima, rekla je Dragana Kuprešanin.

 

 

Maja Vitman, gradska menadžerka veoma je zadovoljna što je odziv građana u Dolovu dobar.

Građani Dolova svesni su važnosti vakcinacije. Bitno nam je da što pre postignemo kolektivni imunitet kako bismo sutra mogli svoje osnovce i srednjoškolce da pošaljemo na maturske večeri, kako bismo ponovo mogli da organizujemo svadbe i druge proslave. Nacija smo koja voli da se grli i ljubi i ovo je jedan od načina da ubrzamo borbu sa nevidljivim i nepredvidljivim neprijateljem kakav je virus kovid-19. Što pre dovoljno građana bude vakcinasano, pre ćemo moći da se šetamo i budućom pančevačkom promenadom na tamiškom keju i gradskim parkom i starim gradskim jezgrom. Pozivam građane da se odazovu vakcinaciji. Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću što je omogućio da se u Srbiji vakcinacija sprovodi podjednako u svim delovima zemlje, rekla je Maja Vitman.

Vakcinacijom će biti obuhvaćene sve starosne kategorije stanovnika počev od 18 godina. Prioritet će imati građani stariji od 65 godina.

 

 

Uporedo se nastavlja i vakcinacija stanovnika koji su se prijavili putem e-Uprave po zakazanom terminu i na određenim lokacijama, vakcinama za koje su se opredelili.