DruštvoNaslovna

U Kačarevu vlada velika zainteresovanost za vakcinaciju bez zakazivanja

Organizovana akcija imunizacije stanovnika s teritorije Pančeva bez zakazivanja nastavljena je ovog jutra u Kačarevu. Meštani od 8 sati dolaze do zdravstvene ambulante i već sada je veliki broj prijavljenih.

Volonteri iz Kačareva pomažu sugrađanima oko popunjavanja neophodnih formulara, a akcija se sprovodi nesmetano uz poštovanje svih mera prevencije. Vakcinacija će trajati do 15 časova.

Marko Mladenović, republički poslanik zadovoljan je što je i u Kačarevu odličan odziv za vakcinaciju, kao što je bio slučaj i u prethodnim danima u Jabuci, Dolovu i Glogonju.

Marko Mladenović

Glavni motiv za organizaciju vakcinacije bez zakazivanja u naseljenim mestima je prvenstveno taj da se imunizacija učini dostupnijom svim našim sugrađanima, pre svega starijima i onima koji se teže kreću. Ovako oni sada mogu u svom mestu da dobiju vakcinu, umesto da odvoje ceo dan i da odlaze do Pančeva, do punktova otvorenih za vakcinaciju onih koji su se prijavili preko eUprave, objasnio je Marko Mladenović.

On je posebno naglasio da je zadovoljan što su građani iskazali veliki nivo svesti o važnosti vakcinacije i što su se u velikom broju odazvali imunizaciji kako bismo što pre dostigli kolektivni imunitet.

Zora Čubrić, predsednica Udruženja Etno Kutak iz Kačareva zahvalila se medicinskim radnicima zbog požrtvovanosti koju iskazuju u svom radu, a posebno otkako je počela vakcinacija bez zakazivanja, jer ostaju duplo duže u svakom mestu, kako bi vakcinisali sve građane koji su iskazali zainteresovanost u tom danu.

Naše članice su na razne načine uključene u pomoć Mesnoj zajednici. Otkako je nastupila pandemija virusa kovid 19 pomagale smo pripremajući volonterima doručak i kroz druge vidove humanitarnog rada, a sada smo ovde da pomognemo medicinskim radnicima i našim sugrađanima da proces vakcinacije prođe bez problema do kraja, jer je veoma važno da se što veći broj stanovnika vakciniše, kaže Zora Čubrić.

Akcija vakcinacije bez zakazivanja biće nastavljena i naredne nedelje.