NajaveNaslovnaTurizam

Manifestacija „Stari lala“ će biti održana od 25. do 27. juna na više lokacija u Kovinu

Deseta jubilarna manifestacija „Stari Lala“ u Kovinu biće održana od 25. do 27. juna na više lokacija – u centru, na platou ispred Centra za kulturu, pešačkoj zoni i Surduku.

Opšte udruženje preduzetnika opštine Kovin, Centar za kulturu i Turistička organizacija opštine Kovin su pripremili bogat probram za sve Kovince i goste koji vole tradiciju, kulturno-istorijsko nasleđe, umetnost, stare zanate i rukotvorine, folklor, stare zaboravljene igre i tradicionalnu kuhinju.

Manifestacija će u petak, 25. juna, u Surduku biti otvorena izložbom Ivana Radića „Ulica tradicije i kulturno-istorijskog nasleđa Kovina“, na kojoj će biti prikazan život Kovina od srednjeg veka do danas. Tu će biti postavljena i savremena mehanizacija, oldtajmeri, stara zaprežna vozila i etnografski deo sa alatima korišćenim u 20. veku.

U subotu će, između ostalog, biti organizovano takmičenje u kuvanju tradicionalnih jela i defile fijakera, dok je za nedelju predviđeno takmičenje u pravljenju domaćih kolača i u njihovom brzom jedenju, kao i igranje starih zaboravljenih igara.