DruštvoNaslovna

U Kovinu je prvi do časnog krsta doplivao Nenad Stamenković

Major Nenad Stamenković iz Kovina prvi je doplivao do časnog krsta na tradicionalnoj manifestaciji koja je i ove godine organizovana na kovinskom Dunavcu.

Organizator plivanja za časni Bogojavljenski krst na Dunavcu je Udruženje sportista „Familija“ iz Kovina.

Za plivanje je bilo prijavljeno 32 takmičara, a 20 njih je preplivalo stazu dugu 33 metra.

Danas smo svi pobednici! Ovo je jedan vid viteštva, dostojanstva i ponosa za ovaj narod koji poštuje veru, tradiciju i poštovanje. Hvala i opštini Kovin što mi je ukazala ovu čast da učestvujem kao sugrađanin svog grada, poručio je Nenad Stamenković po izlasku iz vode.

Pored velikog broja plivača, ove godine na manifestaciji su učestovale i tri devojke Dragana Jankov, Katarina Rešetar i Valentina Krstec.

Predsednik udruženja sportista „Familija“, Bojan Golubović, napominje da su poštovali preporuke u vezi sa epidemiološkom situacijom, organizovali manifestaciju i nastavili tradiciju za Bogojavljenje.

Golubović želi svima dobro zdravlje, uz nadu da se dogodine okupe u većem broju i bez misli o koroni.

Povodom današnjeg praznika, u jutarnjim satima održana je liturgija u Hramu svetih arhangela Mihaila i Gavrila, a pola sata pre plivanja, krenula je litija u kojoj su građani nosili srpska pravoslavna znamenja i krst.

 

 

Ovogodišnji učesnici: Viktor Ignjatov, Luka Soleša, Bojan Golubović, Nenad Vukojević, Miodrag Obradović, Dragana Jankov, Katarina Rešetar, Stefan Prejaković, Ivan Nikolajev, Vladimir Daradić, Miloš Milošev, Marko Marković, Vladimir Vrcelj, Nemanja Kovač, Nenad Stamenković, Dalibor Pavić, Nikola Hočevar, Danilo Dakić, Ivan Andrić, Srđan Drobnjak i Valentina Krstić.