KulturaNajaveNaslovna

Treća Likovna kolonija u Ivanovu 1. i 2. avgusta

U Ivanovu će 1. i 2. avgusta biti održana treća likovna kolonija na kojoj će slikari stvarati svoja dela inspirisani ovim mestom.

Prvi dan, nedelja, biće dan za slikanje u Ivanovu kada će svaki slikar izabrati svoju lokaciju i mesto gde će slikati. Istog dana, u 17 časova biće otvorena izložba slika u holu Doma kulture.

Drugog dana, u ponedeljak, biće organizovan izlet sa umetnicima, katamaranom „Panuka“ do Grocke u obilazak Gročanske kulture i Rančićeve kuće.

Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu kaže da je ideja za održavanje likovne kolonije nastala spontano, jer sve više različitih umetnika boravi u ovom mestu u kojem postoje raznovrsne manifestacije.

Likovna kolonija je uvrštena u redovni plan i program rada Doma kulture u Ivanovu. Ove godine trajaće dva dana. Želimo da za nekoliko godina ona postane veoma cenjena i prepoznatljiva manifestacija poput Foto safarija i Salona umetnosti „Ivanovo u fokusu“, kaže Marko Guran.

Dela sa prve i druge likovne kolonije čine stalnu postavku Doma kulture. S obzirom da će i sa ove kolonije autori sve slike poklonili Domu kulture, i one će biti izložene tokom cele godine u holu ustanove. Publika će imati priliku da ih vidi, zajedno sa delima nastalim prošle i pretprošle godine, na prvoj i drugoj koloniji.

Organizator je Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ Ivanovo. Likovna kolonija je organizovana u saradnji s Art klubom Dukat iz Pančeva i uz podršku Turističke organizacije grada Pančeva.