DruštvoNaslovna

U Opovu održani izbori za mesne zajednice: Opovčani podržavaju politiku Aleksandra Vučića

Apsolutnu pobedu na izborima za savete mesnih zajednica u Opštini Opovo, zahvaljujući velikoj podršci naroda, osvojili su kandidati Srpske napredne stranke.

Glasalo se na 12 biračkih mesta. Nove sazive dobili su mesna zajednica Opovo, Baranda, Sakule i Sefkerin.

Izbore za savete mesnih zajednica obeležila je veća zainteresovanost građana nego što je to bilo 2017. godine. Danas je na izbore izašlo 2.994 građana, odnosno 36.94 odsto od ukupno 8.104 upisanih u birački spisak, dok je 2017. godine glasalo 30.32 odsto birača.

Srpska napredna stranka sama će formirati savete u sve četiri mesne zajednice, kao što je bilo i do sada. Građani Opova još jednom su potvrdili podršku politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije i Srpske napredne stranke, podršku politici ekonomski snažne i stabilne države.

Zoran Tasić, jedan od poverenika OO SNS i zamenika Pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinu i saobraćaj, glasao je na biračkom mestu u osnovnoj školi Dositej Obradović.

Tasić je posle glasanja izjavio da je mesna zajednica prvi kontakt države sa građanima i da su izbori za savete veoma važni. Naglasio je da je kandidaturu kandidata SNS za članove saveta mesnih zajednica podržalo oko 1.000 građana.

To dovoljno govori kolika je podrška građana naše opštine politici Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije. To govori i koliko smo, kao lokalna samouprava, poslednjih godina dobro radili svoj posao i da se kontinuitet podrške Predsedniku Republike i SNS nastavlja, kako na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou, tako i kroz savete mesnih zajednica, rekao je Tasić.

Drugačiji rezultat u Opovu nije se mogao ni očekivati. Da podsetimo, novembra prošle godine, ceo Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije pristupio je Srpskoj naprednoj stranci.

Čast nam je i zadovoljstvo da budemo deo stranke koja predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem sprovodi program i politiku koja daje rezultate, koja donosi razvoj i boljitak za sve građane, rekao je tada član Glavnog odbora SPS, a danas predsednik SO Opovo ispred SNS Nenad Josić.