DruštvoNaslovna

Pančevo na vebinaru zbratimljenih i prijateljskih gradova Donguana 2021

Vebinar o promociji investicija i trgovine i poslovnom uparivanju zbratimljenih i prijateljskih gradova kineskog grada Donguan održan je 30. jula.

Cilj seminara je pružanje platforme za promociju investicija, trgovine i poslovanja, kao i za razmenu poslovnih ideja i iskustava između predstavnika zbratimljenih gradova, koja će podstaći više poslovnih prilika.

Glavni organizator je Biro za spoljne poslove Grada Donguana, dok su suorganizatori Trgovački biro i Biro za promociju investicija Grada Donguana, Svetska asocijacija preduzetnika Donguana.

Učesnici su predstavnici zbratimljenih i prijateljskih gradova kineskog grada Donguana, kao i predstavnici privrednih subjekata iz ovih gradova Vupertal (Nemačka), Kampinas i Maringa (Brazil), Holon (Izrael), Barseloš (Portugal), Pančevo (Srbija) i Krivi Rig (Ukrajina).

 

 

Grad Pančevo je predstavljao Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada Pančeva, koji je ovom prilikom održao prezentaciju geo-strateških prednosti grada, privrednih potencijala industrijskih zona, kao i glavne investitore koji posluju u Pančevu.

Želeći da idemo u korak sa savremenim tehnologijama i implementaciji rešenja za održivi urbani razvoj, nadam se da se tako veliki, uspešan i razvijen kineski grad Donguan može povezati sa gradom Pančevom, tako da možemo izgraditi saradnju za bolju budućnost naše privrede i naših građana, zaključio je predsednik Skupštine grada Pančeva.

Očekujemo da će gradonačelnici grada Pančeva i kineskog grada Donguan u narednom periodu potpisati sporazum o bratimljenju.