NaslovnaSport

U Pančevu održano Svetsko školsko prvenstvo u karateu u okviru „Školarijade“

U okviru prve Školarijade, svetskog školskog prvenstva za učenike mlađe od 15 godina u 14 sportskih disciplina, održano je i takmičenje u karateu.

Karate federacija Srbije dodelila je domaćinstvo gradu Pančevu. Takmičenje je održano u dva dana, 13. i 14. septembra u sportskoj hali „Strelište“. Učenici iz stranih zemalja i Srbije su se takmičili u katama i borbama, pet različitih težinskih kategorija.

Učešće na ovom značajnom takmičenju uzeli su učenici pančevačkih škola, Sara Žunić, Tara Đurđević, Nataša Pap Marković i Mateja Stepanov.

Takmičari su dali svoj maksimum na tatamiju. Najzapaženiji rezultat ostvarila je učenica Sara Žunić osvojivši srebrnu medalju u kategoriji borbi +54kg.

 

 

U okviru Školarijade održan je i Međunarodni forum na kojem su govorili Vanja Udovičić, ministar sporta, Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predsednik Internacionalne federacije školskog sporta Laurent Petrinka kao i mnogi drugi.

Teme foruma su bile bazirane na sportskim vrednostima mladih i zdravim navikama. Ispred grada Pančeva forumu je prisustvovao generalni sekretar Sportskog saveza Pančevo, Dejan Perić.

Izvor: Savez za školski sport