DruštvoNaslovna

U Bačkom Monoštoru otvorena fabrika za proizvodnju vode

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković danas su svečano otvorili fabriku za proizvodnju pijaće vode u Bačkom Monoštoru.

Zahvaljujući zajedničkom projektu Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata, za stanovnike još jednog naseljenog mesta na somborskoj teritoriji obezbeđena je zdrava pijaća voda.

Pokrajinski sekretar Božić poručio je da će Sekretarijat i Grad Sombor nastaviti zajednički da realizuju projekte vodosnabdevanja.

Sekretarijat za poljoprivredu finansirao je sa 20 miliona dinara pomenuti projekat, ostatak sredstava obezbedio je Grad Sombor. Ukupna vrednost investicije je 65 miliona dinara bez PDV-a. Istakao bih da je veoma značajno za građane Bačkog Monoštora što smo rešili problem snabdevanja zdravom pijaćom vodom i, naravno, nastavljamo dalje sa zajedničkim ulaganjima Sekretarijata za poljoprivredu i Grada Sombora da rešavamo probleme vezane za pijaću vodu i u drugim mestima. I ove godine Grad Sombor konkurisao je za sredstva za izgradnju rezervoara u naseljenom mestu Stapar. Sekretarijat za poljoprivredu izdvojio je 40 miliona dinara, deo sredstava obezbedio je Grad Sombor, a završetak radova očekujemo do kraja godine, rekao je Čedomir Božić.

 

 

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković najavio je da će uskoro i stanovnici Stapara i Doroslova dobiti pijaću vodu u svojim domovima.

Najbitnije je da su stanovnici Bačkog Monoštora konačno dobili pijaću vodu. Svakako da su dobre vesti za stanovnike Stapara i Doroslova da su počeli radovi na izgradnji buster stanice, zajednički projekat Pokrajinskog sekretarijata i Grada Sombora, kao i to što će lokalna samouprava i narednih godina izdvajati znatna sredstva za vodosnabdevanje. Svesni smo toga da u 21. veku svi stanovnici našeg grada i naših naseljenih mesta treba da imaju pijaću vodu. Pripremamo projekte za naseljeno mesto Telečka, pripremaćemo ih i za Gakovo, imamo gotov projekat za dovodnik za Stanišić i to su prioriteti, a zatim bi trebalo da usledi i zamena cevovoda u naseljenim mestima, naveo je Antonio Ratković.

 

 

Otvaranju su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus, direktor JKP „Vodovod“ Bezdan Dejan Kubatov i predstavnici lokalne samouprave.