DruštvoNaslovna

Udruženje žena iz Padine: Njeno veličanstvo bundeva – hrana i lek

Udruženje žena iz Padine, pre 12 godina, počelo je da organizuje manifestaciju “Njeno veličanstvo bundeva – hrana i lek”. U ciljevima koje su tada sebi postavile, bile su istrajne, a kako su se godine nizale, tako je i manifestacija bila omasovljena.

Ove godine, Udruženje žena iz Padine, nastavlja sa tradicionalnom manifestacijom, iako je njen tradicionalni oblik izmenjen i u skladu sa epidemiološkim merama.

Deo projekta je edukacija i umetnost. Kroz predavanje nutricionista, članice Udruženja žena iz Padine, biće u mogućnosti da čuju više o hranljivim vrednostima ove namirnice karatkeristične za jesenje pejzaže, ali i sam Banat.

 

 

Umetnička dimenzija projekta vidi se kroz aktivnosti posvećene oslikavanju tikvica. Ova aktivnost se realizuje sa Galerijom Babka. Pored umetnika koji su oslikavali tikvice, i članice udružeja su se posvetile ovom kreativnom zadatku.

Kako kažu, okolnosti su uslovile da se zabavni deo, druženje i okupljanje velikog broja udruženja i njihovih članica zameni humanitarnim aktivnostima.

Manifestacija “Njeno veličanostvo bundeva – hrana i lek” zakazana je za subotu, 6. novembar.