KulturaNajaveNaslovna

40. Omladinska izložba fotografije Srbije i prvi omladinski foto safari u Ivanovu 14. novembra

Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ u Ivanovu i ove godine biće domaćin izložbe Omladinske fotografije Srbije koju organizuje u saradnji s Foto savezom Srbije.

Otvaranje jubilarne 40. Omladinske izložbe fotografije Srbije zakazano je za nedelju, 14. novembar u 16 sati u Domu kulture u Ivanovu.

Na izložbi će biti prikazane fotografije selektovane u dve kategorije: kategorija do 16 godina i kategorija do 21 godine.

Marko Guran, direktor Doma kulture kaže da je ponosan što će ovo mesto biti domaćin i jubilarne izložbe Omladinske fotografije Srbije, čime potvrđuje da je ovo malo mesto centar fotografije, tačnije proizvodnje fotografija u Srbiji i za seniore i za omladince.

Ove godine smo odlučili da napravimo i prvi omladinski foto safari na kojem će moći da učestvuju deca i mladi od 10 do 21 godine. Zbog epidemioloških mera ne možemo da organizujemo masovni foto safari i našli smo način kako da to realizujemo. Pozvali smo decu s cele teritorije Pančeva s naseljenim mestima, kojima je fotografija bar malo bliska i za koje znamo da su do sada učestvovali na izložbama. Na taj način ćemo ograničiti broj učesnika a deci koja žele da nauče nešto više o fotografiji da pružimo priliku i da se oprobaju u praktičnom radu na terenu, najavio je Marko Guran, direktor Doma kulture Ivanovo.

Kako kaže, na omladinskom foto safariju može se fotografisati foto aparatom ili mobilnim telefonom.