DruštvoNaslovna

U Jabuci predstavljen program samozapošljavanja za kategorije teže zapošljivih lica

Program samozapošljavanja kategorija teže zapošljivih lica u okviru projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ predstavljen je danas u Jabuci.

Prezentaciju su organizovali predstavnici organizacije „Help“ i Gradske uprave Pančevo. Prisustvovale su zainteresovane osobe iz Kačareva, Glogonja i Jabuke.

Ove godine biće obezbeđeno 33 granta u visini od 2.000 i 3.600 evra za zapošljavanje ili samozapošljavanje teže zapošljivih kategorija stanovništva. U fokusu će posebno biti one ugrožene grupe koje su u velikom riziku od socijalne isključenosti i siromaštva, kao što su Romi, neformalni sakupljači sekundarnih sirovina, žene, mladi, višečlane porodice, niže obrazovane grupe i manjinske grupe.

Ova prezentacija deo je informativne kampanje o programu. Na ovom sastanku zainteresovanim građanima podeljeni su prijavni formulari preko kojih će moći da apliciraju za ovu vrstu pomoći, rekao je predsednik MZ Jabuka Slobodan Ilić.

Projekat „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ na teritoriji grada Pančeva realizuju organizacija „Help“ i Grad Pančevo, a finansiraju Švedska Vlada preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju „Sida“ i Grad Pančevo.

Ukupna vrednost investicije za grad Pančevo u prvoj jednogodišnjoj fazi projekta iznosi oko 75.000 evra.