DruštvoNaslovna

Počinje rekonstrukcija Ulice Cara Lazara u centru Pančeva, od večeras obustava saobraćaja

Deo ulice Cara Lazara u centru Pančeva od večeras će biti zatvoren za saobraćaj zbog kompletne rekonstrukcije koja će početi sutra ujutru.

U toku prve faze biće zatvorena za saobraćaj ulica Cara Lazara na delu od ulice Vojvode Radomira Putnika do ulice dr Svetislava Kasapinovića. Raskrsnica ulica Cara Lazara i dr Svetislava Kasapinovića biće prohodna za saobraćaj.

Maja Vitman, gradska menadžerka u pratnji članova Mesne zajednice Centar obišla je lokaciju na kojoj će početi radovi.

Počećemo ujutru sa radovima u Ulici Cara Lazara. To je projekat koji je dugo najavljivan, inače sufinansiran od strane Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Želim da se zahvalim Pokrajini na sredstvima koja se ulažu za rekonstrukciju ovako bitne saobraćajnice. Saobraćajnica Cara Lazara je dužine 1.410 metara. Biće rekonstruisana obostrano. Radiće se pešačko-biciklistička staza sa obe strane. Dobićemo dodatna parking mesta i dodatno ozelenjavanje, najavila je Maja Vitman.

 

 

Kako je rekla, po projektu je planirano da bude urađeno 551 parking mesto u Ulici Cara Lazara u Pančevu.

Ono što je važno za građane da budu upućeni, jeste da od sutra ujutru neće biti u mogućnosti da koriste Ulicu Cara Lazara iz pravca Vojvode Radomira Putnika, sve do raskrsnice sa Ulicom Dr Svetislava Kasapinovića, ali će ugao ulica Dr Svetislava Kasapinovića i Cara Lazara biti omogućen za saobraćaj. Građani će biti detaljno upućeni u sve ono što je predviđeno ovim projektom. Pošto je ulica prilično dugačka, dosta radova je planirano da se izvede i biće jedna od najlepših saobraćajnica u gradu. Pošto ulazimo u zimski period, mi smo planirali da radove izvodimo fazno, što znači da će se raditi od raskrsnice do raskrsnice. U ovoj prvoj fazi su predviđeni radovi na izgradnji fekalne kanalizacije, do Ulice Svetislava Kasapinovića. Inače su radovi predviđeni na izgradnji fekalne kanalizacije do Ulice Žarka Fogoraša. Što se tiče samog roka za izvođenje radova, planiramo da do kraja ove godine završimo radove, ali sve će zavisiti od vremenskih uslova, rekla je Maja Vitman.

 

 

Dragan Ostojin, predsednik Saveta MZ Centar kaže da ga raduje početak radova jer se u ovoj ulici ništa nije radilo više od 30 godina. On apeluje na svoje komšije da dok traju radovi izbegavaju ovaj deo ulice Cara Lazara kako bi se građevinski radovi nesmetano odvijali. Kako kaže, što građani budu više sarađivali i imali razumevanja, radovi će brže biti izvedeni što je važno, jer u pitanju veoma prometna centralna gradska ulica.