DruštvoNaslovna

Grad Pančevo raspisao konkurs za dodelu dečjih autosedišta

Grad Pančevo raspisao je konkurs za podnošenje zahteva za dodelu besplatnih dečjih autosedišta za putnička vozila. Zahteve podnose roditelji ili staratelji sa teritorije grada Pančeva čija su deca rođena prvoj polovini 2021. godine (od 1. januara do 30. juna 2021. godine).

Predrag Živković, član gradskog veća za saobraćaj i komunalnu delatnost kaže da je lokalna samouprava i ove godine odlučila da pomogne roditeljima oko nabavke dečjih autosedišta.

Trudimo se da onima koji su postali roditelji izađemo u susret kako ovu stavku ne bi imali kao trošak. Pored finansijske strane ove akcije, svako da je važnija ona strana koja se odnosi na bezbednost u saobraćaju. U važnost korišćenja auto sedišta za decu najviše, roditelji mogu da se uvere prilikom obuke za montiranje istih. Na predavanju pored tehnike montaže i pravilnog korišćenja, predavači pokazuju i razliku prilikom korišćenja i bez korišćenja prilikom saobraćajnog udesa. Uveren sam, da posle ovoga svi do jednog bez ikakvog oklevanja pravilno i svaki put koriste auto sedište. Da bi se neko kvalifikovao za dobijanje auto-sedišta, neophodno je da ispuni dva logična uslova. Prvi je da ima prijavu boravka u našem Gradu, a drugi je da u svom vlastništvu ima automobil. U prethodne dve godine podeljeno je 450 auto sedišta roditeljima, a nabavka je finansirana iz budžeta Komiteta za bezbednost saobraćaja Grada Pančeva. Statistika pokazuje da nam je godišnje za ovu akciju neophodno oko 200 auto sedišta, rekao je Predrag Živković.

Više informacija o konkursu i potrebni formulari objavljeni su na sajtu Grada Pančeva. http://www.pancevo.rs/nekategorizovano/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-dodelu-besplatnih-decijih-autosedista-u-2021-godini/