DruštvoNaslovna

AP Vojvodina je velika podrška Pančevu, zajedno grade atarske puteve

Grad Pančevo i AP Vojvodina nastavljaju da zajednički grade atarske puteve, čime će ratarima biti olakšan prilaz njivama.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Dr Vuk Radojević je zajedno sa gradonačelnikom Pančeva Sašom Pavlovim, obišao završne radove na uređenju atarskog puta na ulazu u naselje Omoljica kod Pančeva.

Pored ovog, tucanikom je uređen i atarski put u Banatskom Brestovcu. Ukupna dužina je oko devet kilometara, a vrednost radova više od 33 miliona dinara.

Radojević je naglasio da je saradnja sa Gradom Pančevom u prethodne četiri godine bila izuzetno dobra i da je počivala na zajedničkoj realizaciji projekata koji su bili važni za stanovnike.

 

 

Zajedno smo investirali više od 550 miliona dinara u različite projekte komunalne infrastrukture na teritoriji Grada Pančeva. U atarske puteve uloženo je oko 100 miliona dinara u gotovo svim katastarskim opštinama i oko 160 miliona u vodovodne i kanalizacione mreže, izjavio je dr Vuk Radojević.

On je dodao da je Pančevo i ove godine konkurisalo sa kvalitetnim projektima, kojima posebnu vrednost daje činjenica da se njima rešavaju prioritetni problemi koji su delegirani sa terena.

Prema rečima gradonačelnika Pančeva Saše Pavlova, saradnja sa pokrajinskim nivoom nikada nije bila produktivnija o čemu govore 552 miliona dinara koje je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu investirao u projekte kojima se unapređuju uslovi za bavljenje poljoprivredom, što je, kako je naglasio, strateški važno za poboljšanje kvaliteta života ljudi u ruralnim sredinama na teritoriji grada Pančeva.

 

Među njima je i uređenje atarskih puteva. Projektovanje i izgradnja 4 kilometra ovde u Omoljici, ovog glavnog puta i tri manja puta od po kilometar i po u Banatskom Brestovcu je plod iskazane potrebe udruženja ratara i udruženja povrtara iz Omoljice i Banatskog Brestovca, rekao je Saša Pavlov.

 

 

Grad Pančevo svake godine, ravnomerno, u svakom naseljenom mestu, gradi atarske puteve kako bi poljoprivrednicima omogućili da brže i bezbednije stignu do svojih njiva. Izgradnja atarskih puteva se finansira iz zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, a značajna sredstva svake godine izdvaja i AP Vojvodina.